Deficitul de personal, o problemă greu de rezolvat în cadrul Prefecturii Buzău

Funcționari puțini, volum mare de muncă. Se întâmplă în Prefectura Buzău, instituție care funcționează, de mai mulți ani, cu deficit de personal. Chiar și așa, pe parcursul anului trecut Prefectura a înregistrat o îmbunătățire în ceea ce privește activitatea de legalitate a documentelor, dar și cea privind retrocedările pe legea fondului funciar.

Anul 2019 se anunță însă și mai provocator: urmează două rude de alegeri, Prefectura Buzău având sarcina de a coordona activitatea electorală în județ.

2018 a fost un an solicitant, atât pentru conducerea Prefecturii Buzău, cât și pentru angajații instituției. Cea mai încărcată activitate a fost cea a comisiei de fond funciar. S-a lucrat și în weekend pentru a face față miilor de solicitări de punere în posesie a unor terenuri.

Deficitul de personal constituie o problemă acută și greu de rezolvat în cadrul Prefecturii Buzău. La nivelul instutuției, organigrama prevede 92 de posturi, însă numai 78 dintre acestea sunt ocupate.

Anul 2019, cu alegeri europarlamentare și prezidențiale, se anunță și mai solicitant pentru angajații Prefecturii Buzău.

Printre cele mai importante reuşite ale Prefecturii Buzău în 2018 s-au numărat demersurile făcute pentru finalizarea înainte de termen a lucrărilor de la Podul Mărăcineni, dar și demararea lucrărilor de reparații pe Drumul Național Buzău – Brașov, grav afectat de alunecarile de teren din primăvară.