Decizia Curţii de Apel Ploieşti în cazul şoferiţei care a accidentat un poliţist din Buzău

Curtea de Apel Ploieşti a respins contestaţia la decizia de arestare emisă pe numele femeii care a intrat cu maşina în motocicleta unui poliţist, pe Calea Eroilor, din Buzău.

Decizia magistraţilor ploieşteni este definitivă, astfel că Anda Ioana Vlădescu va rămâne în spatele gratiilor pentru cel puţin 30 de zile.

Soluţia pe scurt a Curţii de Apel Ploieşti:

”respinge ca nefondată contestaţia formulată în temeiul art. 204 C.proc. pen. de inculpata contestatoare: VLĂDESCU ANDA-IOANA împotriva încheierii de şedinţă nr. 43/20 august 2020 pronunţate de Tribunalul Buzău – Judecător de drepturi şi libertăţi. (…) dispune decontarea onorariului cuvenit apărătorului desemnat din oficiu, în cuantum de 313 lei, din fondurile Ministerului Justiţiei către Baroul Prahova – Serviciul de asistenţă juridică. În temeiul art. 275 alin. (2) Cpp obligă pe contestatoarea inculpată la plata sumei de 200 lei, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat. Definitivă. Examinată şi pronunţată în camera de consiliu, astăzi 25 august 2020”, potrivit portalului instanţelor de judecată.

Evenimentul soldat cu explozia motocicletei de serviciu a poliţistului Adrian Popa a fost filmat de camerele de supraveghere. Şoferiţa a părăsit locul accidentului, dar a fost prinsă de poliţişti pe DN 1B, pe raza localităţii Dealul Viei.