Decalaje de zeci de minute între cursele de transport călători, din cauza aglomerației de la podul Mărăcineni. Reabilitarea lui, în ritm de melc

Probleme pe șantierul de la podul Mărăcineni: lucrările de reabilitare sunt în întârziere, din cauza numărului mic de muncitori angrenați în activitate. Ritmul în care avansează reparațiile nemulțumește atât autoritățile cât mai ales șoferii și navetiștii care folosesc această rută. Din cauza restricțiilor, operatorii de transport călători sar peste curse, deoarece le rămân mașinile în trafic, spre disperarea navetiștilor plătitori de abonamente.

Reabilitarea podului metalic de la Mărăcineni, demarată la finele lunii trecute, este în întârziere. Prefectul județului Buzău, Carmen Ichim, susține că declajul de circa o săptămână este generat de numărul mic de muncitori trimiși în zonă de firma constructoare.

Acesta este motivul pentru care reprezentantul Guvernului i-a convocat pe reprezentanții firmei de construcții, ai firmei de proiectare, Secției de Drumuri Naționale, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Inspectoratului de Poliție al Județului Buzău, precum și pe dirigintele de șantier într-o ședință de analiză a stadiului lucrărilor la acest important obiectiv.

Firma de construcții a dat asigurări că va recupera aceste întârzieri prin suplimentarea forțelor, astfel ca în afară de lucrătorii care se vor ocupa de sablarea și vopsirea structurii metalice, să aloce permanent un număr de 20 de muncitori pentru repararea plăcilor betonate și turnarea unei șape noi, înaintea operațiunii finale de asfaltare.

Prefectul Județului Buzău a mai cerut reprezentanților ITM și SDN Buzău să verifice zilnic dacă firma constructoare își respectă obligațiile asumate în urma discuțiilor de miercuri, iar dirigintele de șantier urmează să prezinte săptămânal un raport cu privire la stadiul lucrărilor.

Din cauza restricțiilor de circulație de la pod și a traficului aglomerat, autobuzele și microbuzele care efectuează transport de călători în jumătatea de nord a județului, inclusiv la Râmnicu Sărat, înregistrează mari întârzieri în anumite perioade ale zilei.

Nu de puține ori, operatorii lor au decis să sară peste anumite curse, deoarece le rămân mașinile în trafic, spre disperarea navetiștilor plătitori de abonamente. Ei spun că dimineața întârzie la serviciu, deoarece mașinile nu mai respectă orarul de transport iar la orele după-amiezii așteaptă cu orele în stații, din cauza decalajului de zeci de minute acumulat între curse. Luați la întrebări, șoferii autobuzelor și microbuzelor dau vina pe traficul de la podul Mărăcineni.