De Ziua Internațională a Deșeurilor Electrice și Electronice (DEEE), SIGUREC îi premiază pe cei care reciclează inteligent

GreenWEEE și ECOTIC lansează campania online ” Daca ai DEEE-uri vechi, dă check-in la SIGUREC!, ce sărbătorește prima ediție a E- WASTE Day prin încurajarea cetățenilor să aducă la stațiile SIGUREC deșeuri de echipamente electrice și electronice.

Toți cei care predau electronice uzate în perioada 13 octombrie – 13 noiembrie 2018, la stațiile SIGUREC PRIME și CITY din toată țara, dând check-in și folosind hashtag-ul #greenweee intră automat în cursa pentru premiile campaniei și vor putea câștiga prin tragere la sorți un telefon mobil de ultimă generație acordat de ECOTIC sau unul din cele 10 seturi de sacoșe de colectare. De asemenea, aceștia sunt recompensați pe loc cu vouchere de reduceri la cumpărături sau bani.

checkin-1_re

Sigurec reprezintă o rețea națională de sisteme inteligente pentru colectare selectivă care le oferă oamenilor încredere că deșeurile lor reciclabile ajung unde trebuie, adică în fabricile de reciclare și nu în gropile de gunoi.

”Lansăm această campanie cu scopul de a promova necesitatea colectării și reciclării echipamentelor electrice și ne dorim să schimbăm obiceiurile consumatorilor în direcția unei economii circulare. Astfel, de la stațiile SIGUREC, toate deșeurile electrice vor fi reciclate în mod responsabil la GreenWEEE, fabrică recunoscută la nivel internațional în privința performanței tratării și reciclării DEEE-urilor, scopul principal fiind cel al economisirii resurselor”, a declarat Marius Costache, Director General GreenWEEE.

Ziua internațională a deșeurilor electrice si electronice (DEEE) este initiata de WEEE Forum și sustinuta de 26 dintre organizațiile sale membre și implică 40 de organizații din 20 de țări din întreaga lume. Evenimentul este menit sa aduca în atenția publicului importanta reciclarii DEEE-urilor și sa încurajeze consumatorii să predea spre reciclare deșeurile electrice si electronice proprii, în vederea creșterii ratelor de reciclare in viitor.

„Susținem prima ediție a International eWaste Day prin ample activități de informare în scopul conștientizarii cetățenilor asupra beneficiilor reciclării deșeurilor de echipamente electrice și electronice și valorificării materiilor prime în contextul tranzitiei la economia circulară”,  a declarat Valentin Negoiță, Președinte ECOTIC, la lansarea campaniei.

Se estimează că în anul 2018, 50 milioane de tone de deșeuri electrice și electronice vor fi generate la nivel mondial. Jumătate dintre acestea sunt dispozitive personale precum computere, smartphone-uri, tablete și televizoare, restul fiind electrocasnicele mari și echipamentele de încălzire și răcire.

Câteva lucruri interesante despre reciclare:
Reciclarea unui singur telefon mobil ar economisi suficientă energie cât să asigure funcționarea unui laptop timp de 44 ore
Reciclarea unui monitor salveaza 745 litri de apă potabilă și previne generarea de aceeași cantitate de apă reziduală.  Aceeași cantitate de apă este folosită pentru 10 dușuri
Un tub catodic al unui televizor polueaza 50 de metri pătrati de sol timp de 30 de ani
Despre GreenWEEE:

GreenWEEE este lider de piață în România și unul dintre cei mai importanți jucători din Europa Centrală și de Est ce oferă servicii de colectare, tratare și reciclare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (WEEE), cabluri, baterii și componente auto. Compania deține două fabrici în România (la Buzău și Campia Turzii) și are o capacitate de reciclare de 100 000 tone/an. GreenWEEE susține colectarea selectivă prin sistemul SIGUREC, de unde deșeurile de echipamente electrice și electronice ajung direct de la cetățeni în fabricile de reciclare. Compania face parte din Green Group: 6 companii care oferă soluții de înaltă calitate pentru colectarea și reciclarea diferitelor tipuri de deșeuri. Mai multe informații despre companie, aici www.greenweee.ro sau pe pagina de linkedIN GreenWEEE International.

Despre SIGUREC

SIGUREC, de la expresia sigur reciclat este un proiect inovator de colectare selectivă al Green Group, care s-a dezvoltat în etape, începând din 2012. În prezent, rețeaua SIGUREC include peste 200 de puncte fixe și mobile de colectare în 36 de județe din România. Soluțiile SIGUREC, adaptate nevoilor diferite ale localităților din România și nu numai, oferă transparenţă şi trasabilitate digitală pentru deşeurile colectate, cât și recompense pe loc pentru utilizatori sau posibilitatea susținerii unor cauze sociale. Totodată, cei care descarcă aplicația Sigurec (iOS și Android), își pot calcula reducerea emisiilor de carbon prin reciclare și se pot înscrie la concursuri cu premii verzi. Mai multe informații despre sistemele Sigurec, aic: www.sigurec.ro

Despre ECOTIC:
ECOTIC este prima organizație a producătorilor și importatorilor de echipamente electrice și electronice (EEE) din România, fondată în anul 2006, care pune la dispoziție gratuit recipienți pentru colectarea separată a deșeurilor de echipamente electronice de mici dimensiuni și baterii, precum și preluarea gratuită a echipamentelor voluminoase de la sediul firmei sau de la domiciliu.