De marți, restaurantele din județul Buzău pot primi clienți și în interior

Autoritățile au transmis, luni, cea mai așteptată informație de către angajații și clienții restaurantelor din Buzău. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis reluarea activității cu publicul, în interiorul clădirilor, a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor.

Programul de lucru al operatorilor economici nu poate începe înainte de orele 06.00 și nu se poate prelungi după orele 24.00, ultima comandă putând fi preluată cel târziu la orele 23.00. Măsurile intră în vigoare începând cu data de data de 1 septembrie 2020.

Prin noua decizie, se aprobă deschiderea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare. Se aprobă, de asemenea, desfășurarea activității cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc.

Este permisă, tot de la 1 septembrie, organizarea evenimentelor private, a cursurilor de instruire și workshopuri pentru adulți, inclusiv cele pentru implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene, cu un număr de participanți de maximum 50 de persoane în interior și de maximum 100 de persoane în exterior, cu respectarea normelor de sănătate publică stabilite în ordinul ministrului sănătății.

Se menține, în schimb, măsura privind suspendarea activității cluburilor, discotecilor și a barurilor în interiorul clădirilor.

Activitățile instituțiilor muzeale, a bibliotecilor, librăriilor, cinematografelor, studiourilor de producție de film și audiovizual, a instituțiilor de spectacole și/sau concerte, școlilor populare, de artă și de meserii, precum și evenimentele culturale în aer liber se pot desfășura numai în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii și al ministrului sănătății.

Programul de lucru cu publicul al operatorilor economici care desfășoară activități în spații special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor unde se desfășoară activități de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, cum sunt terasele, cluburile, barurile și alte asemenea, nu poate începe înainte de orele 06.00 și nu se poate prelungi după orele 24.00

În funcție de rata de incidență a cazurilor confirmate COVID-19, prezenta Hotărâre va fi completată sau modificată.