De ce este nemulțumit constructorul de la podul Vadu Pașii și care sunt soluțiile autorităților

Lucrările de reabilitare a podului de la Vadu Pașii, mult așteptate de către navetiști, bat pasul pe loc încă de la startul lor oficial. Podul a fost închis circulației însă muncitorii sunt într-o continuă pauză, în spatele barierelor. Există un motiv întemeiat, spune constructorul.

Podul de la Vadu Paşii a fost închis circulaţiei pietonale, însă lucrările nu au început. Săptămâna trecută, responsabili din CJ, în frunte cu preşedintele Petre Emanoil Neagu, au predat amplasamentul firmei constructoare. Investiţia este realizată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. „Situaţiile de lucrări se depun la Consiliul Judeţean, noi trimitem situaţiile la Ministerul Dezvoltării care, probabil în funcţie de gradul de execuţie, ne dau banii“, a precizat Neagu.

De atunci, muncitorii au intervenit foarte timid iar în ultimele zile chiar au sistat lucrările. Conducerea SC Integral SA Buzău, firma care a câştigat licitaţia, se gândeşte să-şi ia utilajele din șantierul aflat în curs de amenajare sub pod şi să plece, pentru că nu şi-ar fi primit avansul stipulat în contract.

”În contract scrie că trebuie să primim un avans la începutul lucrărilor. Noi am început, dar n-am văzut încă niciun leu. Nu ştiu dacă problema e la CJ Buzău, din câte ştiu eu toţi banii trebuie să vină de la guvern. Dacă nu se rezolvă în câteva zile, îi luăm pe muncitori de acolo”, a precizat directorul firmei, Victor Vasilescu.

O soluție ar fi ca plata avansului să se facă din bugetul Consiliului Județean. Preşedintele CJ, Petre Emanoil Neagu, faptul că, la începutul anului a propus, iar consilierii judeţeni au fost de acord, să fie prevăzută în buget o sumă pentru cofinanţarea lucrărilor la podul de la Vadu Paşii. Este vorba despre 1,5 milioane lei, pe care autoritățile îi pot folosi pentru începerea lucrărilor.