Dascălul unei biserici din localitatea Puiești, înjunghiat de un enoriaș extrem de agresiv. Atacul s-a produs în timpul slujbei de duminică

#image_title

Dascălul bisericii din satul Dăscălești, comuna Puiești, a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost înjunghiat cu un cuțit de către un bărbat de 61 de ani din localitate.Atacul care a produs panică printre săteni s-a produs în timpul slujbei de duminică.

Potrivit martorilor agresorul ar fi devenit violent, spre sfârșitul slujbei, după ce i s-a interzis să între în altar în timp ce preotul oficia ceremonia religioasă.

După un schimb dur de replici acesta ar fi reușit să înșele vigilența unui agent de pază care asigura ordinea în lăcașul de cult, lovindu-l cu ùn cuțit în spate pe dascălul de 38 de ani.

În urma atacului tânărul de 38 de ani a fost la un pas de moarte, fiind lovit cu obiectul înțepător chiar într-un plămân.” În urma incidentului victima a pietdut foarte mult sânge, fiind dusă în stare de șoc la Spitalul din Râmnicul Sărat.

Rudele au cerut ca tânărul să fie mutat la Spitalul din Focșani însă medicii au hotărât ca victima să primească asistență medicală la Spitalul Județean de Urgență din Buzău” a povestit C. B, un martor care a văzut toată scena.

Agentul firmei de pază a încercat să-l dezarmeze pe agresor însă nu a reușit, el fiind lovit ulterior cu pietre de către săteanul furios. Agresorul a reușit să părăsească locul faptei, fugind pe bicicletă către locuința din satul Dăscălești.

Agresorul a făcut un adevărat scandal în momentul în care polițiștii și jandarmii i-au bătut la poartă. Acesta i-a întâmpinat pe oamenii legii cu bolovani, ei fiind nevoiți să fosească spray lacrimogen, pentru a-l încătușa.

Potrivit cunoscuților atacatorul ar fi fost într-o stare prsihică precară, întrucât fusese eliberat de câteva zile dintr-un spital de psihiatrie.

De altfel el a fost internat cu forța în Spitalul de la Râmnicu Sărat pentru o nouă expertiză psihiatrică.

Dacă se va dovedi că a acțiomat cu discernământ, atacatorul din Puiești ar putea fi acuzat de tentativă de omor.