Dansuri antice, parade cu soldați daci și romani, concerte cu Inna și The Motans, vineri seara la Sărata Monteoru

Mii de buzoieni și turiști din toată țara sunt așteptați la festivalurule Buzău Fest și Zilele Chișinăului, programate de vineri până duminică în stațiunea Sărata Monteoru. Tot în perioada 2-5 iunie, va avea loc și o paradă a portului popular, dar și degustări de produse tradiționale buzoiene și de vin moldovenesc.

Consiliul Judeţean Buzău a pus la dispoziţia buzoienilor autobuze supraetajate pentru a asigura prezența la festival a celor care nu dispun de maşini personale.

Acestea vor efectua curse regulate gratuite, începând cu ora 11.00, din oră în oră, între municipiul Buzău şi staţiunea Sărata Monteoru.

Startul sărbătorii Buzău Fest a fost dat joi seara, atunci când principalul bulevard din municipiul Buzău a fost luminat de torțele legionarilor romani și ale dacilor.

Zecile de soldați au strigat îndemnuri la luptă pe tot traseul, spre încântarea miilor de buzoieni prezenți la acest eveniment.

Defilarea s-a terminat în fața Muzeului Județean Buzău, acolo unde spectatorii au putut admira un dans al nimfelor.

Spectatorii, de toate vîrstele, au fost foarte încântați de reprezentația inedită.

Parada de joi seară a dat startul fcelor două estivaluri Buzău Fest și Zilele Chișinăului care vor avea loc de vineri până duminică stațiunea Sărata Monteoru.

Manifestările vor continua timp de 3 zile, cu dansuri antice, degustări de produse tradiționale, dar si marea batalie dintre romani și daci, la care vor participa peste 100 de soldati.

Turiștii vor avea parte de spectacole de muzica populară cu ansambluri venite din Republica Moldovă dar și de concerte de muzică ușoară și rock, cu Inna, The Motans și Zdob și Zdup. Duminică seara Buzău Fest se va încheia cu un imens foc de artificii.

 

Urmărește-ne pe Google News