Curtea de Apel Galați a majorat pedeapsa în cazul fostului președinte al CJ Buzău, Cristinel Bîgiu

Veste proastă pentru fostul președinte al Consiliului Județean Buzău, Cristinel Bîgiu, aflat în închisoare după condamnarea de cinci ani și două luni primită pentru mai multe infracţiuni. Este vorba despre luare de mită în formă continuată, 12 infracţiuni de conflict de interese în formă continuată şi tentativă de spălare a banilor.

Curtea de Apel Galați a decis marți majorarea pedepsei la cinci ani și zece luni de închisoare cu executare după contopirea tuturor pedepselor.

Bîgiu a cerut la începutul acestui an contopirea celor două condamnări cu executare, de cinci ani şi două luni, respectiv doi ani, primite în două dintre cele trei dosare în care a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Inițial, Tribunalul Vrancea a decis ca acesta să execute cinci ani și două luni, pedeapsă rezultată în urma contopirii celorlalte condamnări. Curtea de Apel Galați a admis contestația DNA.

”În temeiul art. 38 alin. 1 şi art. 39 alin. 1 litera b Cod penal, aplică petentului condamnat Bîgiu Marian Cristinel pedeapsa cea mai grea de 4 (patru) ani închisoare, pe care o sporeşte cu 22 luni închisoare (1 an şi 10 luni închisoare) (1/3 din totalul celorlalte pedepse cu închisoarea, stabilite în cauză), în final urmând ca inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 5 (cinci) ani şi 10 (zece) luni închisoare”, se precizează în decizia Curții de Apel Galați.

Bîgiu Cristinel primește de asemenea pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 lit. a, b şi k C.pen.. pe o durată de 3 ani după executarea pedepsei rezultante a închisorii şi art. 66 lit. g, cu referire la dreptul de a ocupa funcţia de preşedinte al consiliului judeţean pe o durată de 2 ani după executarea pedepsei rezultante a închisorii.