Cum sa te feresti de pacanelele ,,fake’’

Conform unor informatii aparute in presa online, pe piata jocurilor de noroc offline din Romania o mare parte din celebrele ,,pacanele’’ prezente in baruri, cazinouri stradale si alte locatii, sunt contrafacute. Situatia nici macar nu pare greu de crezut in conditiile in care este destul de improbabil sa nu fi tinut in mana macar o data un telefon contrafacut. Astfel de copii sunt destul de greu de deosebit daca nu ai ceva experienta, iar numarul celor ce se lasa pacaliti este destul de mare.

Revenind la sloturile ,,fake’’, trebuie sa spunem ca lupta ce o duc producatorii de jocuri originale contra fenomenului de piraterie este una ce pare fara sfarsit. Este si cazul companiei Novomatic, care, fiind una din cele mai importante companii de gambling din lume (cifra de afaceri de 2.3 miliarde de euro in 2016), este tinta principala a acestor falsuri. In tara noastra, aproximativ 80% din pacanele ruleaza jocuri marca Novomatic, cele mai celebre fiind Sizzling Hot (jocul cu septari), Book of Ra si Lucky Lady’s Charm. Pe langa jocurile fabricate artizanal, popularitatea acestora a determinat chiar si operatorii online sa le includa in oferta, Vlad Cazino fiind cel mai recent exemplu in acest sens.

Daca la cazinourile online licentiate sansele sa joci la sloturi ,,aranjate’’ sunt aproape inexistente, iata cum poti evita falsurile din locatiile stradale:

  • Cel mai important aspect este sa fii atent la detaliile externe ale aparatului de joc! Un produs original trebuie sa aiba placute de identificare iar finisajele sunt bine lucrate.
  • Evita sa joci in gari sau orice locatii in care este trafic foarte mare. Acestea sunt locurile in care putini sunt cei care pot realiza daca aparatul respectiv ofera castiguri pe cat de des ar trebui.

Nu cadeti in capcana mitului ,,acest aparat nu a dat nimic in ultima perioada deci trebuie sa urmeze un castig mare’’. Aceasta situatie ar avea sanse mari sa fie adevarata in cazul ipotetic in care respectivul aparat ar functiona perfect legitim, adica ar avea o rata de castig catre jucatori de aproximativ 90 %. Daca insa va aflati in fata unui aparat masluit, acesta va ,,toca’’ bani cel putin pana la prima verificare a autoritatilor.