Cum au ajuns opt puști din Mihai Viteazu să aibă probleme cu Poliția după ce s-au plimbat cu mașina unui vecin

ARHIVĂ

Isprava celor opt băieți s-a produs în noaptea de 20 spre 21 aprilie 2018, în cartierul buzoian Mihai Viteazul. Au furat Dacia unui vecin din cartier, s-au plimbat o noapte întreagă cu ea, iar după ce s-au plictisit au parcat mașina de unde au luat-o.

Spre ghinionul lor, proprietarul a sesizat că autovehiculul fusese mișcat din loc și a anunțat Poliția. După trei zile de cercetare, făptașii au fost identificați și urmează să dea socoteală în fața legii pentru furt.

Doi dintre teribiliști, unul de 14 ani și unul de 18 ani, vor fi cercetați și pentru conducere fără permis. Ei s-au deplasat cu mașina furată pe toată raza municipiului Buzău.

Potrivit poliției, cei opt tineri sunt din Buzău și au vârste cuprinse între 14 şi 18 ani. Ei ar fi profitat de neglijenţa proprietarului, care şi-a lăsat autoturismul parcat pe stradă în dreptul locuinţei, cu cheile în contact.

În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt în scop de folosinţă şi conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a deţine permis de conducere.
Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a bănuiţilor.

Pentru a preveni astfel de situații neplăcute, polițiștii îți recomandă măsuri de precauţie!
La coborârea din autoturism, scoate cheia din contact, chiar dacă vei lipsi pentru un timp foarte scurt. Furtul unui autoturism cu cheile lăsate în contact durează doar câteva SECUNDE!

Dacă obişnuiești să parchezi autoturismul în curte sau garaj, nu lăsa cheile în contact;

Certificatul de înmatriculare şi cartea de identitate ale autoturismului NU trebuie păstrate în acesta. În cazul unui furt, asigurătorul CASCO nu te despăgubeşte dacă nu prezinți cele două documente în original şi ambele chei ale autoturismului;

Montează un sistem de alarmă antifurt, de cele mai multe ori costă mai puţin decât paguba suferită în urma unui furt;

Anunţă imediat Poliţia dacă ți-au dispărut plăcuţele cu numărul de înmatriculare ale vehiculului;
Montarea unui sistem GPS în locuri ascunse din autoturism poate ajuta la localizarea maşinii în cazul în care aceasta este sustrasă.

Utilizarea marcajelor permanente de tip lac ultraviolet şi gravura în sticlă descurajează hoţii. Acestea se pot face atât la vedere, pe geamuri şi portiere, dar şi în locuri ascunse, cunoscute doar de proprietar;

”Dacă totuși se întâmplă să aveți parte de o astfel de situație neplăcută, în care ați găsit mașina spartă, primul lucru pe care îl faceți este să sunați la Poliție. Nu atingeți autoturismul, pentru a nu distruge eventuale probe ce-i pot conduce pe polițiști către autor”, precizează Biroul de Presă al IPJ Buzău.