Cum arată satul ai cărui locuitori sunt invidiați de orășeni. Centrul civic a fost modernizat cu fonduri europene

Au condiții de oraș, dar trăiesc la țară. Așa se definesc localnicii din Berca, o comună aflată pe Valea Buzăului, care poate rivaliza cu orice orășel din România. În Berca vezi blocuri, parcuri de agrement, un centru civic, parcări auto, ca-n orice localitate urbană. Infrastructura s-a îmbunătățit mult în ultimii ani, cu ajutorul fondurilor europene.

Peste 3.000 de locuitori numără satul de centru al comunei Berca, aflată pe o importantă rută turistică. Cei mai mulți locuiesc în blocuri cu patru etaje, racordate la toate utilitățile.

Cartierele au fost primenite în ultimii ani. Absolut toate străzile au asfalt nou iar între blocuri au fost amenajate parcuri de agrement și locuri de joacă pentru copii. ”Momentan e bine. În zona blocurilor sunt toate condițiile, apă, gaze, însă ar mai fi de mărit capacitatea canalizării la blocuri”, spune Mircea, un localnic de 40 de ani.

În plină modernizare, localitatea aflată în vecinătatea Vulcanilor Noroioși a atras noi rezidenți. Se înmulțesc tinerele familii care aleg să se mute în satul cu aspect de oraș, ridicând prețul apartamentelor la peste 30.000 de euro. ”Avem și spațiu de promenadă, locuri de parcare, parcuri pentru copii și pentru adulți. Nu simți că stai la țară”, este părerea lui Andrei, unul dintre noii rezidenți ai localității.

Continuarea pe infobaragan.ro.