Cum a scăpat o femeie din Costești de furia fostului concubin: suspectul, trimis în arest preventiv, pentru comiterea a trei infracțiuni

Un buzoian de 41 de ani a ajuns după gratii, pentru nerespectarea ordinului de protecţie, distrugere și violare de domiciliu. Individul și-a pierdut cumpătul când fosta concubină i-a respins cererea de împăcare. 

Povestea de iubire dintre cei doi buzoieni s-a încheiat anul trecut, după ce femeia din Costești a decis să-l alunge de acasă pe fostul concubin. Acesta devenea foarte agresiv mai ales după ce consuma băuturi alcoolice în exces. În ianuarie 2023, femeia a obținut ordin provizoriu de protecție conform căruia fostul partener era obligat să stea la distanță de domiciliul femeii.

De atunci, bărbatul a tot încercat prin apeluri telefonice să-i ceară împăcarea fostei concubine, însă a fost refuzat de fiecare dată. Cu orgoliul zdruncinat și întărâtat de alcoolul consumat peste măsură, individul a mers în week-end la domiciliul fostei iubite din Costești și s-a răzbunat pe tot ce i-a ieșit în cale, inclusiv pe autoturismul femeii.

Polițiștii au intervenit în urma unui apel la 112 efectuat de victimă. Sâmbătă, 25 februarie 2023, în urma materialului probator administrat de poliţiştii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Costeşti, sub coordonarea procurorului de caz, instanţa a emis mandat de arestare preventivă faţă de bărbatul în vârstă de 41 de ani, din Mihăilești.

Din cercetările polițiștilor a reieşit că, pe fondul consumului de alcool, bărbatul a venit la domiciliul fostei sale concubine, ar fi intrat în curte şi ar fi produs pagube autoturismului parcat în curte, proprietatea persoanei vătamate.

Potrivit anchetatorilor, la momentul săvârşirii faptei, bărbatul se afla deja sub incidenţa prevederilor unui ordin de protecţie, emis anterior de instanța de judecată, în luna ianuarie 2023.

În cursul zilei de duminică, polițiștii l-au reținut pe agresor pentru o perioadă de 24 ore, pe bază de ordonanță, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea ordinului de protecţie, distrugere și violare de domiciliu. Ulterior, judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus arestarea preventivă a bărbatului.

Potrivit legii, încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecţie provizoriu a oricăreia dintre măsuri şi dispuse prin ordinul de protecţie provizoriu constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la șase luni la cinci ani.