Cultură de canabis depistată într-o casă din comuna Glodeanu Siliștea. Doi suspecți, trimiși în arest pentru 30 de zile

Două persoane dintr-o comună din județul Buzău au fost arestate preventiv după ce au fost depistate cultivând canabis într-o casă. Procurorii au descoperit și ridicat sute de plante în diferite stadii de creștere, împreună cu instalația necesară pentru întreținerea culturii.

Anchetatorii au depistat în cadrul cercetărilor o cultură indoor de canabis dezvoltată în comuna Glodeanu Siliștea, din judeţul Buzău.

„Din actele de urmărire penală a rezultat că inculpaţii, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, au iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Buzău, o cultură de canabis indoor destinată comercializării. Cele 370 de plante aflate în diferite stadii de evoluţie, precum şi instalaţia necesară întreţinerii culturii au fost ridicate în aceeaşi zi, pe parcursul percheziţiei domiciliare efectuate împreună cu poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov”, se arată într-un comunicat transmis de DIICOT.

De asemenea, în sarcina unuia dintre inculpaţi s-a reţinut şi faptul că a deţinut în scopul comercializării cantitatea de aproximativ 600 grame canabis şi fragmente de plantă (drog de risc), descoperite şi ridicate pe parcursul acţiunii, atât de la adresa din judeţul Buzău, cât şi de la o adresă din municipiul Bucureşti.

În cursul zilei de marţi, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Braşov a dispus arestarea preventivă a celor doi inculpaţi, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov, cu sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti şi Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române. Acţiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Buzău.

 

Urmărește-ne pe Google News