Criză de personal la Spitalul Orășenesc din Nehoiu după demisia a doi medici

Doi medici din Spitalul Nehoiu, specialiști de medicină internă au denisionat după ce unitatea medicală a fost transformată în suport Covid-19. Cei doi au justificat că au anumite afecțiuni medicale, fapt ce le transformă în persoane vulnerabile.

Unitatea medicală din orașul montan a început să preia bolnavii infectați cu SARS-CoV-2 tocmai pentru a mai decongestiona spitalele de la Buzău și Râmnicu Sărat, sufocate de pacienți.

Cei doi medici sunt specialiști de medicină internă, de altfel specializări foarte importante în tratarea bolnavilor ce urmează să ajungă la Nehoiu.

Spitalul orășenesc Nehoiu a fost transformat în unitate medicală suport Covid zilele trecute, iar aici au fost internați primii 19 pacienți.

Spitalul va putea trata 45 de pacienți Covid, doar cu forme ușoare și medii. Totodată, vor fi create și două locuri de terapie intensivă.

Doi medici din acest spital au ales să își dea însă demisia, odată cu această transformare.

Plecarea celor doi medici se mărește deficitul de cadre medicale din acest spital.

”Cei doi colegi și-au dat demisia pentru că erau persoane cu vulnerabilități. Medicul internist are 69 de ani și are mai multe afecțiuni și a spus că că nu dorește să îți asume acest risc. Cealaltă colegă demisionară este o doctoriță tânără, dar care avea probleme de sănătate și a spus că nu dorește să intre în lupta cu noul coronavirus”, declară Sergiu Remișovschi, managerul Spitalului Orășenesc Nehoiu.

Spitalul deservește 11 comune, cu o populație însumată de peste 50.000 de oameni. Locuitorii din zonă nu mai au acum unde să se trateze, cel mai apropiat spital fiind în Buzău, la o distanță de 80 de kilometri.

Decizia de transformare a spitalului Nehoiu în unitate suport Covid-19 a venit după ce numărul de cazuri a explodat la Buzău, iar celelalte unități medicale sunt pline la refuz