Criză de medicamente anti-Covid-19 la Spitalul din Râmnicu Sărat: senatorul Vlad Pufu îi cere ministrului interimar al Sănătății să trimită corpul de control

Senatorul PNL Vlad Pufu a comunicat astăźi pe rețelele de socializare, că Spitalul Municipal Râmnicu Sărat nu are de mai multe zile medicamente esențiale pentru tratarea bolnavilor COVID-19.

Este vorba despre antiviralul Favipiravir și imunomodulatoarele Anakinra și Tocilizumab, care se administrează în cazul pacienților aflați în stare gravă.

În lipsa acestor medicamente, boala evoluează nefavorabil, iar pacienții ajung la ATI.

„În condițiile în care Spitalul Râmnicu Sărat înregistra astăzi 94 de pacienți COVID-19, manageri, autorități și administrație habar nu aveau despre acest lucru. E o crimă să ții în spital oameni bolnavi fără să le asiguri tratamentul și fără să faci nimic pentru a-i salva. Ne tot întrebăm de ce a scăzut încrederea oamenilor în actul medical, de ce bolnavii ajung târziu la spital și preferă să se trateze acasă. Iată răspunsul, care nu face cinste nimănui! După o discuție cu factorii de resort, care ar fi trebuit să știe situația gravă de la spitalul din Râmnicu Sărat, îi cer ministrului interimar al Sănătății Cseke Attila să trimită corpul de control pentru a face o anchetă care să lămurească situația.
Corpul de control trebuie să stabilească exact cine a fost de vină pentru că zeci de bolnavi nu au putut primi tratamentul necesar, dând dovadă de lipsa unei minime empatii față de situația celor internați. Așteptăm concluziile, iar cei vinovați trebuie să stea cu demisiile pe masă. Toleranța pentru astfel de situații trebuie să fie ZERO!” a precizat în postarea de pe Facebook, senatorul Vlad Pufu.

Urmărește-ne pe Google News