Cristinel Romanescu, liderul PNL Buzău, anunță analize și decizii pentru ca organizația să-și revină până la Parlamentare

Liberalii buzoieni râd cu un ochi iar cu altul plâng, în urma rezultatelor obținute duminică, la nivelul județului Buzău. Au fost câștigate doar zece primării comunale, sub estimările anunțate în campania electorală, când erau vizate 14 sau chiar 15 administrații locale din județ.

Marea dezămăgire a conducerii județene liberale îl constiuie rezultatul extrem de slab obținut de candidatul PNL la Primăria Buzău, medicul Adrian Zoican.

Doar 7,3% dintre buzoienii care au mers la urne l-au votat pe candidatul liberal la Primăria Buzău, în timp ce candidatul PSD, Constantin Toma, a obținut un scor de zece ori mai mare.

Au fost adresate si reproșuri la adresa medicului Adrian Zoican, la conferința de presă organizată astăzi de conducerea PNL Buzău. Romanescu infirmă zvonurile potrivit cărora Zoican a fost boicotat de propriul partid și spune că medicul urgentist nu a fost un bun comunicator.

Cristinel Romanescu, liderul PNL Buzău, este dezamăgit chiar și de scorul obținut de partid la Consiliul Județean. Romanescu a obținut, după numărătoarea parțială a voturilor, un procent de 17,28%.

Nici lista consilierilor liberali nu a avut mai mult succes, cu 16,38 %. Asta, în timp ce lista propusă de PSD a strâns un procent de peste trei ori mai mare, respectiv 60,05%.

Cristinel Romanescu a mărturisit că este dezămăgit și de rezultatele obținute de candidații PNL în municipiul Râmnicu Sărat, dar și în cele trei orașe, Nehoiu, Pătârlagele și Pogoanele, acolo unde alegerile au fost câștigate de PSD.

Romanescu a mai declarat că urmează o analiză temeinică a rezultatelor obținute de liberali în județ, în urma căreia se vor lua anumite decizii pentru ca partidul să se prezinte mult mai bine la alegerile parlamentare din decembrie.