Creștere alarmantă a numărului de cazuri noi de Covid-19, la Buzău

Potrivit informării zilnice transmise de Instituția Prefectului,la Buzău au fost raportate în ultimele 24 de ore, 16 cazuri noi de infectare cu noul coronavirus. Din nefericire a fost comunicat și un deces, după ce o femeie în vârstă de 84 ani, nu a supravițuit infecției cu SarsCov2.

Bolnava s-a prezentat la Urgențele Spitalului Județean Buzău cu simptomatologie respiratorie severă.

A fost testată și confirmată cu SARS-CoV-2 pe 27 august și internată pe secția ATI. Starea de sănătate a pacientei a continuat să se deterioreze iar pe 2 septembrie a fost declarat decesul.

Bătrâna avea mai multe boli: fibrilație atrială, diabet zaharat de tip II, insuficiență tricuspidiană, insuficiență renală. De la începutul pandemiei de Covid-19 și până acum au murit 442 de buzoieni.

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului Buzău, s-au înregistrat 16 cazuri noi de infectare cu noul coronavirus.

Pacienții, cu vârste cuprinse între 1 an și 83 de ani sunt din municipiile Buzău și Râmnicu Sărat, Pietroasele, Vernești, Cochirleanca, Țintești și Podgoria. O singură persoană este vaccinată.

Trei dintre cei 16 pacienți sunt copii de 1, 13 și respectiv 15 ani. În ultimele 24 de ore au fost testați 333 de buzoieni.