Cosmin Dan, tânărul care şi-a ucis fosta iubită dându-i foc, și-a aflat sentinţa definitivă

Magistrații Curții de Apel Ploiești au respins apelurile formulate de Cosmin Dan și de părinții fetei pe care acesta a ucis-o prin incendiere. Rămâne valabilă pedeapsa pronunțată de instanța de fond. Inculpatul, condamnat pentru omor deosebit de grav prin cruzimi, va petrece 24 de ani după gratii.

”Respinge, ca nefondate, apelurile declarate de către inculpatul Dan Cosmin Mihai, şi de către părţile civile Dodan Katia Milica şi Nica Iulian Aurel împotriva sentinţei penale nr. 11 din data de 30.01.2020 pronunţată de Tribunalul Buzău”, comunică site-ul Curții de Apel Ploiești.

Decizia pronunţată în şedinţă publică, pe 21.10.2020, este definitivă. Cosmin Dan fusese condamnat pe 30 ianuarie 2020 la 23 de ani de închisoare pentru omor cu premeditare prin cruzimi şi un an de închisoare pentru distrugere.

Tragedia s-a produs în noaptea de 22 spre 23 februarie 2019. Supărat că Valentina Nica ar fi încercat să-i povestească noii sale iubite despre relaţia lor, Cosmin Dan ar fi cerut ajutorul a doi prieteni, care i-ar fi adus o sticlă cu benzină.

Necropsia a arătat că Valentina Nica era vie în momentul în care focul s-a aprins şi a murit în chinuri groaznice. Cosmin Dan se află în arest din luna februarie, în baza mandatelor de arestare preventivă, iar din iunie a fost transferat la Penitenciarul Focşani.