Copil rănit într-un loc de joacă scos din uz de Urbis Serv dar neasigurat corespunzător

Un copil de 10 ani a ajuns luni la UPU cu o rană la picior, după ce s-a tăiat într-un leagăn din tablă dintr-un un loc de joacă dezafectat. Doar norocul a făcut ca bucata metalică să nu îi secționeze artera femurală. Tatăl băiețelului a adresat pe Facebook o rugăminte autorităților să aibă mai multă grijă de locurile de joacă.

Incidentul s-a produs la un loc de joacă situat pe Bd. Nicolae Bălcescu din municipiul Buzău pe care societatea Urbis Serv, prestatorul de servicii edilitare al Primăriei, intenționează să-l desființeze pentru a face loc unei parcări. Se pare însă că fostul parc de agrement nu a fost suficient de bine îngrădit, copiii având acces în continuare.

Despre starea jalnică a pieselor din locul de joacă și pericolul prezentat de acestea, buzoianul Marian Botea a scris în luna martie.

„Domnule Primar, poate ne ajutați cu părculetul acesta din spatele bisericii. E chiar vizavi de Consiliul Județean… doar vorba aceea, parchează în fiecare dimineață mașinile lor si nu văd ce degradat este. Avem copii si noi care ar vrea să se joace nu sa fie un adăpost pentru vagabonzi (…).”, a scris pe 28 martie, Marian Botea.

Inevitabilul s-a produs și, culmea, victimă a căzut copilul părintelui care a tras un semnal de alarmă în martie. Marian Botea și-a dus copilul de 10 ani la Urgențe după ce s-a rănit la picior într-un leagăn ruginit.

„Vi se pare normal ce i s-a întâmplat copilului meu? Oare de ce nu sunteți în stare să faceți parcul. De doi ani tot amânati. Dacă știați că nu sunteți în stare să faceți nimic în legătură cu parcul, măcar l-ati fi desființat”, a scris Marian Botea pe Facebook.

Pe de altă parte, atât reprezentanții Primăriei cât și locatarii din spun că respectivul loc de joacă a fost desființat, iar vina ar aparține părintelui copilului care a intrat să se joace aici, fără să realizeze la ce riscuri se expune.

”Acel loc de joacă este închis de anul trecut iar părintele ar fi trebuit să știe acest lucru. Oricum, au fost tăiate și resturile de fiare. Acolo scietatea Urbis va amenaja o mare parcare”, ne-a declarat viceprimarul Ionuț Apostu.

Primăria din Buzău a început anul trecut o campanie de modernizare a locurilor de joacă.