Copil din Pietroasele, dispărut într-un canal de irigații

Pompierii buzoieni au fost solicitați joi seară să caute un copil, în vârstă de 12 ani, despre care se presupune că s-a înecat în canalul de irigații de pe raza localității Pietroasele. Autoritățile au fost alertate de un pescar care ar fi găsit hainele copilului pe malul canalului de irigații.

Deoarece nici părinții nu știau nimic despre el, Inspectoratul pentru Situații de Urgență «Neron Lupașcu» a trimise pentru căutarea copiulului un echipaj de căutare salvare cu barcă și un echipaj SMURD. Canalul în care se prespune că ar putea exista posibilitatea să se fi înecat copilul are o adâncime de 12,5 metri.

Potrivit ISU Buzău, căutările vor continua atât timp cât va permite vizibilitatea iar dacă nu vor avea rezultat, acţiunea va fi reluată mâine dimineaţă.

Pompierii nu exclud nici posibilitatea ca acest copil să nu se fi înecat şi să fie găsit de părinţi având în vedere că mai există un caz similar petrecut în urmă cu ceva timp când, în mod similar, hainele unor copii au fost găsite pe malul apei.