Controale intense ale Poliției, după ce zece pietoni au murit în acest an pe drumurile din județul Buzău

Descindere în forță a polițiștilor într-una dintre cele mai aglomerate zone din municipiul Buzău, unde pietonii aleg frecvent să traverseze prin loc nepermis.

Prezența polițiștilor în zonă le-a estompat însă pietonilor pornirea de a traversa neregulamentar, așa că puțini au fost prinși încalcând legea. Zece pietoni au murit în acest an pe drumurile din județul Buzău.

Potrivit statisticilor Poliției Rutiere Buzău, și în acest an, numeroase accidente de circulație au avut ca victime pietonii. Unii au fost loviți de mașini doar la câțiva metri de trecerea de pietoni, în oraș, iar alții încercând să traverseze șoseaua europeană 85.

Un număr de 60 de sancţiuni contravenţionale au aplicate pietonilor ce au ales să traverseze strada prin locuri nepermise.

Acesta este motivul pentru care polițiștii buzoieni au decis să iasă în stradă în mai multe intersecții din oraș pentru a-i sfatui pe pietoni cum sa se fereasca de evenimentele rutiere.

La nivelul județului Buzău, în 2017, nu mai puțin de zece pietoni au murit după ce au fost acroșați de autovehicule în timp ce se aflau pe carosabil. Traversarea neregulamentară a șoselei este printre primele cauze generatoare de accidente rutiere.

Polițiștii de la Serviciul Rutier Buzău anunță că odată cu apropierea sărbătorilor de iarnă, vor intensifica acțiunile care vizează pietonii indisciplinați.