Contract cu Armata pentru mutarea Bibliotecii ”V. Voiculescu” într-un centru comercial

Buzoienii care vor dori să împrumute cărți de la Biblioteca Județeană „Vasile Voiculescu” vor avea de așteptat cel puțin trei luni. Biblioteca se va muta temporar într-un mall din oraș, iar pe perioada mutării fondului de carte, instituția nu mai poate funcționa. Întreg fondul de carte, care cântărește 680 de tone, va fi mutat cu sprijinul Armatei pentru care s-a semnat recent un acord de colabolare.

Vechiul sediu al Bibliotecii Județene „Vasile Voiculescu” din Buzău va intra în reabilitare cu fonduri europene, iar, pe durata lucrărilor, instituția, cu tot fondul de carte, va fi relocata într-un centru comercial, Astfel, de luna viitoare, fondul de carte va fi mutat cu sprijinul Armatei, iar timp de trei luni, biblioteca nu mai poate funcționa.

După organizarea mai multor selecții de oferte în privința unui sediu temporar pentru Biblioteca Județeană cea mai avantajoasă a fost cea făcută de un centru comercial din Buzău care a oferit Consiliului Județean Buzău o suprafață de 1.200 de metri pătrați cu o chirie de 3,9 euro/mp.

Luna acesta, proprietarul spațiului trebuie să finalizeze amenjarea spațiului și să obțină toate avizele necesare pentru ca biblioteca să se poată muta în centrul comercial care mai găzduiește Judecătoria Buzău și Serviciul de Evidență a Persoanei Buzău. Sediul Bibliotecii Județene „Vasile Voiculescu” va fi reabilitat printr-o investitie de peste 18.000.000 de lei.