Consiliul Județean Buzău va amenaja un parc pe terenul fostei maternități

Consiliul Județean Buzău a renunțat la proiectul construirii unui bloc pentru medici pe terenul vechii maternități. În spațiul de pe Bulevardul Gării va fi amenajat un parc pentru buzoieni.

Costurile prea mari și birocrația au fost cele care i-au determinat pe reprezentanții CJ Buzău să abandoneze ideea construirii unui bloc destinat medicilor care aleg să profeseze în județ.

Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a anunțat de curând că terenul fostei maternități va avea o altă utilitate. Neagu spune că este mai convenabil să cumpere douăzeci de apartamente, pe care să le renoveze și să le dea medicilor spre folosință gratuită.

Planurile conducerii Consiliului Județean Buzău pentru terenul de pe Bulevardul Gării s-au schimbat. În perimetrul unde a funcționat vechea maternitate a Buzăului, până în 2016, urmează să fie amenajat un parc.

O parte din terenul fostei maternități a fost deja alocat Judecătoriei Buzău, care funcționează într-un sediu închiriat, în incinta Galleria Mall. Instituția ar urma să depună un proiect la Compania Națională de Investiții, prin care să își construiască un nou sediu.

Urmărește-ne pe Google News