Consiliul Județean Buzău, ultimele pregătiri pentru participarea la Târgul de Turism al României. Evenimentul, organizat în format virtual

Consiliul Județean Buzău va participa online la cea de a 44-a ediție a Târgului  de Turism al României, programat în perioada 18 – 21 februarie 2021. Din cauza pandemiei, organizatorii au decis ca evenimentul să fie promovat exclusiv în format virtual, pe o platformă special creată. 

Platforma este dedicată atât agențiilor de turism și  participărilor internaționale cât si zonelor turistice din România prin intermediul consiliilor județene, primăriior, asociațiilor și oficiilor de turism.”Participarea Consiliului Județean Buzău la Târgul de turism al României a devenit deja o tradiție. Considerăm că acest târg virtual este un instrument de promovare complex și care are, din punct de vedere al accesibilitătii, adresabilitate extinsă. Prin urmare, Consiliul Județean Buzău va avea stand propriu de prezentare a județului Buzău în cadrul Târgului de Turism al României și anul acesta.”, a declarat Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău.

Standurile virtuale au fost integrate în pavilionul din zona expozițională.

Cu doar un singur click, vizitatorul se poate plimba virtual prin pavilion și poate vizita standul dorit, având acces facil și rapid din confortul propriei case.

Vizitatorii virtuali vor putea accesa standurile pe baza mai multor criterii de căutare din tematica târgului, care țin cont de atracțiile turistice favorite.

Târgul de Turism al României oferă la această ediție o experiență unică, făcând posibilă interacțiunea prin video call sau prin chat cu vizitatorii, pentru promovarea zonelor turistice.”Județul Buzău a fost binecuvântat de natură cu multe obiective turistice care merită să fie promovate și cunoscute de întreaga țară. De asemenea, chiar dacă anul 2020 a fost un an dificil pentru desfășurarea activităților turistice, Consiliul Județean Buzău și Muzeul Județean Buzău au reușit să reabiliteze și să modernizeze două muzee foarte importante pentru promovarea turistică a județului nostru: Casa Vergu Mănăilă (Muzeul de etnografie) și Muzeul Chihlimbarului (Colți). Aceste muzee redeschise și modernizate trebuie să fie cunoscute publicului larg. Un alt eveniment de o importanță deosebită, ce a marcat anul 2020 pentru turismul buzoian, a fost depunerea documentației pentru obținerea acreditării UNESCO pentru Geoparcul Ținutul Buzăului.” a mai precizat Petre Emanoil Neagu.

Toate aceste evenimente și noutăți vor fi prezentate în cadrul Târgului de turism, unde platforma virtuală oferă oportunitatea de a interacționa din nou cu vizitatorii, de a prezenta obiectivele turistice din județul Buzău și de a invita oamenii să viziteze locurile de poveste.

Evenimentul poate fi accesat la link-ul https://virtual.targuldeturism.ro/