Consiliul Județean Buzău se va muta într-un ansamblu de clădiri aflate în spatele actualului sediu

Consiliul Județean Buzău se va muta într-un ansamblu de clădiri aflate în spatele actualului sediu de pe Bulevardul Bălcescu, după ce vor fi reabilitate mai întâi. Este vorba despre mai multe imobile în care au funcționat o redacție de presă și o tipografie.

Modernizarea acestor clădiri se va face cu finanțare din fondurile de mediu, iar miercuri, consilierii județeni și-au exprimat acordul în acest sens.

Noul spațiu în care va funcționa Consiliul Județean Buzău va fi dotat la standarde europene, cu toate dotările necesare, inclusiv săli de conferințe, cantină și alte birouri absolut necesare.

În acest moment Consiliul Județean funcționează într-o clădire ce aparține de Ministerul de Interne.

De-a lungul timpului, autoritățile au făcut mai multe demersuri pentru preluarea clădirii și reabilitarea ei, însă nu s-a ajuns la niciun acord.