Consiliul Județean Buzău plănuiește înființarea unei noi baze sportive pentru diverse competiții interjudețene

Consiliul Județean Buzău intenționează să înființeze o bază sportivă nouă, dotată cu facilități pentru mai multe sporturi ce ar urma să fie deschisă copiilor și sportivilor amatori, pentru diverse competiții interjudețene.

De facilitățile bazei vor beneficia și cluburile buzoiene, inclusiv Gloria Buzău, echipă care, în prezent, efectuează antrenamente în mai multe zone, pentru a proteja terenul din Crâng.

Terenul pe care va fi construit complexul sportiv aparține Consiliul Județean forului și se află în zona fostului abator din municipiul Buzău.

Baza va fi adaptată pentru mai multe sporturi și va fi dotată inclusiv cu o tribună, cu o capacitate de aproximativ 1500 de locuri.

Proiectul, estimat la aproape 2 milioane de euro, va fi finanțat de Consiliul Județean, cel puțin în stadiul incipient, al studiului de fezabilitate, ulterior urmând a fi atrase fonduri dinspre Compania Națională de Investiții, dar și de bani europeni. Termenul limită de finalizare a lucrărilor este stabilit pentru finalul anului 2023.

Urmărește-ne pe Google News