Consiliul Județean Buzău continuă lucrările de infrastructură cu bani din fondul de rezervă. Decizia, după epuizarea fondurilor din programul național PNDL

Toate proiectele în derulare în Buzău, finanțate de Guvern, prin PNDL, vor continua cu bani din fondul de rezervă al Consiliului Județean. Anunțul a fost făcut de către președintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu, într-o conferință de presă.

Petre Emanoil Neagu a tras un semnal de alarmă după ce Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a informat, printr-o adresă, că fondurile din Programul Național de Dezvoltare Locală pentru anul 2021 au fost epuizate.

Recomandarea venită de la minister a fost ca primăriile sau consiliile județene să finanțeze proiectele din surse proprii sau chiar să sisteze temporar lucrările.

Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, este de părere că situația creată de această decizie a Guvernului poate avea consecințe grave care pot trimite direct în faliment firmele angrenate în proiectele mari de infrastructură.

Responsabilii Consiliului Județean Buzău vin însă cu vești bune pentru antreprenorî și anunță că nu iau în calcul sistarea lucrărilor de infrastructură.

Toate proiectele în derulare în Buzău, finanțate de Guvern, prin PNDL, vor continua cu bani din fondul de rezervă al Consiliului Județean.

Reabilitarea podului rutier de la Vadu Pașii, peste râul Buzău, este cel mai important proiect al Consiliului Județean, derulat prin PNDL. Petre Emanoil Neagu spune că lucrarea va fi gata în termenul stabilit, adică peste două luni.