Consiliul Județean Buzău are în plan construirea a zece bazine de înot pentru toți elevii din județ

Președintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu, a declarat la ultima conferință de presă din acest an, că instituția pe care o coduce este pe punctul de a iniția un proiect de mare anvergură ce prevede construcția a zece bazine de înot. De acest proiect ar putea beneficia toți copiii care învaţă în şcolile din judeţ. 

„Am un proiect personal, pot să spun, pe care mă gândesc să îl implementăm de anul viitor. Este vorba despre construirea în judeţ a zece bazine de înot, nu pentru agrement, ci pentru copiii care învaţă în şcolile din judeţ, ca aceştia să poată merge în aceste locuri să îşi desfăşoare orele de sport în tot timpul anului. Nu inventez eu apa caldă, am văzut ceva asemănător în ţări mult mai dezvoltate şi am discutat acest proiect cu cei din aparatul tehnic al Consiliului Judeţean şi chiar cineva ne-a făcut un proiect pentru un astfel de bazin”, a precizat președintele CJ Buzău Petre Emanoil Neagu.

Câte un bazin didactic de înot se va construi la Nehoiu, Pătârlagele și Pogoanele, cele trei orașe ale județului, dar și în mediul rural.  Potrivit unor estimări făcute de specialiști în domeniu, la solicitarea conducerii Consiliului Județean Buzău, fiecare bazin ar costa aproximativ 300.000 de euro. Un prim pas pentru demararea proiectului este încheierea unor parteneriate între Consiliul Judeţean şi primăriile din judeţ dispuse să cofinanțeze construirea acestor obiective.

„Ne-a făcut cineva un proiect pentru un astfel de bazin. Ar costa undeva la 300.000 de euro construcţia propriu-zisă, fără utilităţile la care ar trebui racordat. Nu ar fi o sumă foarte mare. Prin parteneriate între primării şi Consiliul Judeţean ar putea fi făcute. Trebuie însă văzut foarte clar. Să le amplasăm acolo unde sunt copii în şcoli şi ar avea cine să beneficieze de ele. M-am gândit ca astfel de zone ar fi oraşele mai mici din judeţ: Nehoiu, Pătârlagele, Pogoanele. Nu am identificat încă sursa de finanţare, dar nu spun că nu ar putea fi făcute cu resurse proprii, însă trebuie foarte bine gândită treaba. Întâmplarea face că anul viitor este unul preelectoral, or pe mine nu mă interesează să fac acest lucru pentru capital electoral”, a spus Neagu.

De asemenea, preşedintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu, spune că bazinele de înot vor fi destinate elevilor exclusiv în scop didactic. Elevii vor putea ţine aici orele de sport, prin rotație, iar de instruirea acestora ar trebui să se ocupe profesorii de educaţie fizică şi sport, prin realizarea unui protocol cu inspectoratul şcolar.

Urmărește-ne pe Google News