Consiliul Județean Buzău a primit finanțare prin P.N.R.R. pentru modernizarea Spitalului de Urgență

Problema infecțiilor nosocomiale face obiectul unui important proiect al Consiliului Județean care se va derula, începând din acest an, la Spitalul Județean de Urgență Buzău.

Investiția, în valoare totală de 38 de milioane de lei, a primit finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență.

Proeictul prevede crearea unor condiții optime, în secțiile spitalului, pentru protejarea pacienților de infecțiile intraspitalicești.

Consiliul Județean Buzău a anunțat că a primit finanțare, prin Programul Național de Redresare și Reziliență, pentru un proiect de aproximativ 38 de milioane de lei, ce vizează lucrări de modernizare la Spitalul Județean de Urgență Buzău.

Potrivit conducerii Consiliului Județean Buzău, în secțiile spitalului se vor crea condiții optime pentru reducerea riscului de infecții intraspitalicești.

Proiectul finanțat prin P.N.R.R. vizează dezvoltarea infrastructurii din Spitalul Județean de Urgență Buzău, inclusiv la secțiile exterioare, prin amenajarea unor izolatoare dar și prin dotarea cu echipamente și materiale moderne.

Infecțiile nosocomiale sunt acele infecții pe care pacienții le dobândesc în timp ce sunt internați într-o unitate de îngrijire medicală și se dezvoltă în general la 48 de ore sau mai târziu de la internare.

Cel mai frecvent tip de infecție nosocomială implică dispozitive și proceduri invazive, precum cateterele urinare sau instrumentele folosite în timpul intervențiilor chirurgicale.

Urmărește-ne pe Google News