Consiliul Județean Buzău a alocat 300 de mii de lei pentru reabilitarea și întreținerea a 24 de lăcașuri de cult

Consiliul Județean Buzău a adoptat, într-o recentă ședință, un proiect care prevede alocarea sumei de 300.000 de lei pentru lucrări de întreținere și reparații unui număr de 24 de lăcașuri religioase din județ. Cea mai mare sumă a fost acordată Mănăstirii „Podul Bulgarului”, de lângă Râmnicu Sărat.

La 60.000 de lei se ridică suma destinată pentru pavarea curții mănăstirii de maici, cu hramul „Sfânta Treime”, cunoscută de localnici sub denumirea „Podul Bulgarului”.

Suma de 300.000 de lei pentru lucrări de întreținere și reparații a fost împărțită de Consiliul Județean unui număr de 24 de lăcașuri religioase din județul Buzău.

Biserica Greci din Buzău, de asemenea, va primi 15.000 de lei, pentru pentru continuarea lucrărilor la paraclisul bisericii parohiale. Tot 15.000 de lei au fost alocați și parohiei „Sfântul Spiridon”, din municipiul Buzău, pentru executarea lucrărilor de împrejmuire a curții bisericii.

Altor 21 de parohii din județ le-au fost acordate câte 10.000 de lei, pentru completarea fondurilor proprii necesare întreținerii și funcționării unităților de cult fără venituri sau cu venituri reduse.

Urmărește-ne pe Google News