VIDEO Conducerea Green Group confirmă decesul lui Clement Hung, președintele grupului. A fost răpus la 49 de ani de o afecțiune cardiacă

Autoritățile Buzălui și cei peste 4.000 de buzoieni angajați ai celui mai mare operator din industria verde din România, Green Group, deplâng pierderea celui care și-a realizat visul și a întemeiat un grup de companii cu un impact pozitiv asupra lumii. Taiwanezul Clement Hung, președintele grupului de firme profilate pe reciclare, a murit la vârsta de 49 de ani, în țara natală, în urma unei afecțiuni cardiace.

Născut în Taiwan, Clement Hung a venit în România în urmă cu 20 de ani, când a înființat prima sa companie aici. Ulterior, în 2002, a fondat prima companie din ceea ce astăzi poartă denumirea de Green Group, un jucător important pe piața europeană a reciclării.

”Fondul de investițiii Abris Capital, Constantin Damov, în calitate de co-fondator al grupului și echipa de management vor continua misiunea pe care și-a asumat-o Green Group”, se arată într-un comunicat al firmei.

 

Moartea fulgerătoare a omului de afaceri care a creat mii de locuri de muncă în Buzău a stârnit reacții din partea autorităților locale.

”A creat o industrie de la zero în Buzău și în România, cea a reciclării materialelor, devenind cel mai mare jucător din Europa. Numai la Buzău a creat circa 4.000 de locuri de muncă fiind unul din cei mai mari contribuabili, atât la bugetul local, cât și la cel național. A fost un model uman demn de urmat pentru orice tânăr. Pentru ceea ce a făcut pentru Buzău, pentru viziunea lui, pentru sprijinul permanent dat în cadrul Consiliului de Dezvoltare al municipiului Buzău, l-am propus, anul trecut, cetățean de onoare”, a declarat primarul Buzăului, Constantin Toma.

”Este o mare onoare pentru mine să fiu numit cetățean de onoare al orașului Buzău. Din experiența de viață, de 20 de ani aici, am învățat că pentru a fi un cetățean bun este esențial să fiu un soț bun, un tată bun, să fiu onest în relația cu ceilalți, credincios prietenilor și partenerilor de afaceri. Aportul meu la economia Buzăului nu-mi aparține doar mie, dar și acelor eroi nenumiți care au acceptat să aducă valoare adăugată societății noastre”, declara Clement Hung la ceremonialul de primire a titlului de cetățean de onoare al Buzăului.