Conducerea administrației județene anunță reabilitarea unui nou tronson al DJ 203K, care leagă localităţile Vintilă Vodă și Plaiul Nucului

Consiliul Județean Buzău anunță demararea unui proiect de 80 de milioane de euro, bani europeni, pentru asfaltarea șoselei către o importantă zonă turistică. Este vorba despre un nou tronson al drumului județean DJ 203K, care leagă localităţile Vintilă Vodă şi Plaiul Nucului, ce va fi reabilitat în acest an.

Având în vedere că etapa de proiectare s-a încheiat, conducerea administrației județene se așteaptă ca lucrările la acest drum lung de aproape 30 de kilometri să demareze chiar în primăvara acestui an.

La sfârșitul anului 2023, a fost finalizată reabilitarea a altor două tronsoane ale DJ 203K, Mărăcineni – Podu Muncii, respectiv Robeasca – Vadu Pașii. De altfel, segmentul de drum județean vizat de proiectul cu fonduri europene se află în prelungirea celor două tronsoane.

Tronsonul care leagă localităţile Vintilă Vodă şi Plaiul Nucului, propus pentru reabilitare, reprezintă unica legatură a localităţilor Lopătari, Mânzăleşti şi Vintilă Vodă cu drumul european E85, cu care se intersectează în comuna Mărăcineni.

După finalizarea proiectului, turiștii vor ajunge mai ușor în localitățile montane de pe Valea Slănicului, pe raza cărora se află lacurile Meledic și Mocearu, Focul Viu sau munții de sare.

Lacul Mocearu, aflat în cununa munţilor, este perla monumentelor naturale din această zonă mai puţin străbătută a județului Buzău. Călătorul care alege să viziteze Valea Slănicului descoperă aici o zonă sălbatică, peisaje uluitoare, puţin cunoscute turiştilor din ţară.

Lacul Mocearu este un colţ de rai natural, cu aer ozonat. Ochiul de apă se află la zece kilometri distanţă de centrul comunei Lopătari. Este un ochi de apă dulce, format într-un munte de sare.

Dacă veniţi de la Bucureşti, mergeţi pe E85 până la Buzău. De aici şi până la lac mai aveţi de mers aproximativ două ore. Din Lopătari, mergeţi spre Plaiul Nucului.

Un alt obiectiv de vizitat din acest areal este Focul Viu, de la Terca, un fenomen natural de pe cursul superior al râului Slănic, generat de gazele care ţâşnesc prin crăpăturile scoarţei terestre şi apoi se aprind spontan, formând flăcări de 50, până la 100 de centimetri înălţime.

Urmărește-ne pe Google News