Condamnare cu executare, pentru doi inculpați din Dosarul „Mită la Permise”. Alți trei, între care și un primar, au primit sentințe cu suspendare

Instructorul auto Gheorghe Brătilă și agentul examinator Adrian Botezatu, inculpați în Dosarul „Mită la Permise”, au primit, vineri, la Tribunalul Buzău, sentințe de condamnare cu executare. Primul dintre cei doi menționați mai sus a primit o condamnare de trei ani și jumătate cu executare, iar cel de-al doilea, de trei ani și opt luni pentru dare, instigare și participare la dare de mită în formă continuată și trafic de influență.

Alţi trei inculpaţi în dosar, între care şi primarul comunei Brăeşti, Adrian Perţea, au primit sentinţe cu suspendare.

Andrei Chitic, agent examinator la data faptelor, a primit o sentinţă de doi ani şi trei luni închisoare cu suspendare executării pedepsei sub supraveghere pe o perioadă de trei ani şi obligarea la muncă în folosul comunităţii pe o perioadă de 90 de zile.

Primarul comunei Brăeşti, Adrian Perţea, a fost condamnat la doi ani şi două luni închisoare cu suspendare executării pedepsei sub supraveghere pe o perioadă de trei ani şi muncă în folosul comunităţii pe o perioadă de 90 de zile la primăria Brăeşti

Cel din urmă inculpat, Valeriu Răduţă, instructor auto la Râmnicu Sărat, a primit o condamnare de un an şi patru luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe o perioadă de doi ani, fiind obligat la muncă în folosul comunităţii timp de 60 de zile la primăria Râmnicu Sărat.

De asemenea, SC Brătilă SRL primit o amendă penală şi a fost obligată la publicarea extrasului sentinţei într-o publicaţie locală timp de șapte apariţii consecutive. Deciziile nu sunt definitive şi pot fi apelate în termen de zece zile de la comunicare.