Comuna Săgeata, magnet pentru investitori, în anul 2021

Comuna Săgeata, va deveni extrem de atractivă pentru investitori, grație unor investiții strategice derulate de autoritățile județene și locale în ultimii 3 ani. Noul pod peste râul Buzău, reabilitarea DJ203 K dar și un proiect de alimentare cu gaze naturale, vor atrage investitorii ca un magnet.

Comuna Săgeata, este pe cale să facă progrese majore în domeniul infrastructurii după ce în anul 2020 a depus un proiect de alimentare cu gaze în parteneriat cu localitatea Vadu Pașii.

Cele două localități s-au asociat anul trecut pentru realizarea unei aducțiunii cu gaze, care va deservi peste 5000 de abonați.

Proiectele depuse la finele anului 2020 au șanse ridicate să obțină punctaje maxime, fiind date ca și eligibile la finanțare.

Prețurile la terenuri sunt relativ mici comparativ cu alte zone apropiate de orașul Buzău, însă lucrurile se vor schimba rapid odată cu darea în folosință a noului pod peste râul Buzău și a derulării investițiilor de peste 10 milioane de euro, în alimentarea cu gaze.

De infrastructura rutieră, depinde dezvoltarea celor două localități, ambele beneficiind de construcția noului pod peste râul Buzău și de reabilitarea drumului județean, DJ 203 K, care în prezent este modernizat cu fonduri europene de Consiliul Județean Buzău

Însă cel mai important proiect derulat în comun de cele două localități Vadu Pașii și Săgeata este cel al conectării la rețeua de gaze.

În urma unei campanii de consultare a localnicilor, a fost depus la finele anului trecut un proiect de peste 10 milioane de euro, întrucât numărul de potențiali abonați este foarte mare.

Acest proiect a atras și Consiliul Județean Buzău care și-a dat acordul ca magistrala de gaze să fie trasă pe marginea drumului județean 203 K , ce va fi și el asfaltat în totalitate din fonduri europene.

Conducta magistrală a companiei Transgaz aflată pe raza comunei Săgeata va asigura conexiunea cu noua rețea ce va furniza gaze naturale către abonații din cele două localități .”Am reușit să depunem proiectul și sperăm să primim vești bune. Am intrat în parteneriat cu Vadu Pașii și Consiliul Județean și sperăm ca anul viitor să avem primele gospodării branșate la rețea.” ne-a declarat Sorin Tănase, Primarul Comunei Săgeata.

Comuna Săgeata are șanse mari să devină atractivă pe piața investițiilor, terenurile fiind încă foarte ieftine țtnând cont că pe ruta peste noul pod de la Vadu Pașii o despart doar 16 kilometri de municipiul Buzău.

Mai mult, pe lângă alimentarea cu gaze și apă potabilă, Investitorii vor dispune și de o  rețea modernă de canalizare care este pe punctul de a fi dată în folosință.”Sperăm ca toate satele să aibă acces la o infrastructură modernă ca să putem atrage investiții mari. Vom conecta în curând toate satele și la canalizare până la sfârșitul anului  și de asemenea avem în plan și asfaltarea unor străzi imediat după finalizarea acestor lucrări”a mai spus Primarul comunei Săgeata, Sorin Tănase.