Comuna din România unde biletul de autobuz s-a ieftinit peste noapte la jumătate de preț

Satenii din comuna Vadu Pașii au primit joi o veste excelentă după ce prețul biletului practicat de transportatorul regional s-a redus la jumătate de la 5 lei la doar 2,5 lei. Măsura vine după ce operatorul de transport care efectuează curse de la Buzău către Robeasca a aflat că are deja o concurență serioasă din partea companiei de stat Trans Bus, pe o porțiune de drum până în satul Stăncești.

De mai bine de un an autoritățile din comuna Vadu Pașii se luptă  ca operatorul Primăriei Buzău,compania de transport în comun Trans Bus ,să preia și călătorii din localitatea lor.

Pentru ca sătenii să beneficieze de curse regulate, prețuri mici la bilete și condiții decente de transport, autoritățile din Vadu Pașii au colaborat cu cele din municipiul Buzău pentru a răzbate într-un hățiș legislativ și nenumărate aprobări cerute de legislațiie.

În  timp ce călătorii din Mărăcineni și Săpoca , plăteau între doi și trei lei pe bilet după ce compania Trans Bus a început să circule în zonă, cei din Vadu Pașii plăteau dublu la transport în lipsa alternaticvei operatorului de stat.

Oamenii scoteau din buzunare câte cinci lei pentru un bilet până la Buzău deși satele cele mai îndepărtate se aflat la nici 10 km de municipiu.

IMG-20180301-WA0008

Minunea s-a produs chiar de Mărțișor când prima cursă a operatorului Trans Bus a ajuns în satele limitrofe din Vadu Pașii.”Am observat că cei care operează pe același traseu au scăzut prețul la jumătate de la cinci lei la doi lei și cincizeci de bani, călătoria fiind cu 50 de bani mai ieftină decât la noua companie intrată pe piață.Nu știm cât va dura acaeastă situație înșă noi nu putem decât să ne bucurăm că locuitorii comunei au și alte alternative ieftine iar numărul de mașini de pe traseu a crescut considerabil .Ne-am străduit să oferim condiții deosebite de transport și mașini moderne cum nu au exitat până acum la noi”ne-a declarat primarul comunei Vadu Pașii, Gheorghe Firon.

vadu 2 bun

Administratorul public al comunei Vadu Pașii crede că reducerea de preț este doar o găselniță de moment a operatorului privat care face o concurență neloială Companiei Trans Bus. „Până acum dânșii aveau prețuri mari și la călătorii și la abonamente iar peste noapte s-au hotărât să reducă tarifele în speranța că nu-și vor pierde toți clienții.

Diferențele sunt enorme și la abonamente. În timp ce dânșii cereau 140 de lei pe lună, Trans Bus percepe doar 80 de lei. E doar o strategie temporară care nu va avea succes” ne-a declarat Ion Dragu ,administrator public lîn comuna Vadu Pașii.

Comuna Vadu Pașii a devenit acționar al companiei Trans Bus după achiziția unei acțiuni în cadrul sociețății.  Chiar dacă operatorul privat va renunța la prețul promoțional practicat  joi, prețul unei călătorii din municipiul Buzău și până în comuna Vadu Pașii cu Trans Bus va rămâne neschimbat între 2,5 și 3 lei în funcție de distanța față de oraș.

IMG-20180301-WA0015