Comuna Cislău, un brand de ţară turistic: aici s-a născut legenda cailor campioni de curse din România

Turiştii care vizitează Buzăul şi vor să descopere locul unde s-a născut o legendă a cailor campioni de curse din România, pot alege o destinaţie aflată la nici 50 de kilometri de oraşul reşedinţă de judeţ.

Pe lângă aerul curat şi frumuseţea zonei, comuna Cislău este renumită şi pentru singura fermă din România în care se cresc caii de rasă pur sânge englez.

Herghelia se află pe DN10, drumul ce leagă Buzău de Întorsura Buzăului şi care şerpuieşte de-a lungul râului.

Herghelia din Buzău a rămas singura din ţară care încă mai creşte acest cal de talie mare, destinat concursurilor de călărie, galop şi cursă cu obstacole.

Caii de curse de aici sunt vestiţi în toată lumea datorită performanţelor foarte bune obţinute în cadrul diverselor competiţii organizate în străinătate în anii `70 şi `80.

Localnicii care lucrează la fermă, specialişti în dresaj şi călărie, asigură cursuri de echitaţie pentru cei mici şi plimbări de recreere pentru cei mari.

Turiştii mai curajoşi pot face o plimbare în şa, în compania exemplarelor blânde, care nu le dau bătăi de cap instructorilor.

Locaţia găzduieşte vreo 250 de exemplare din rasele Pursânge Englez şi Gidran.

Nu trebuie să fiţi neapărat împătimiţi, sau să ştiţi să călăriţi pentru a trece pe aici. Informaţii pot fi obţinute la 0238.503.590.

Tarifele sunt mici iar satisfacţia e garantată. Echipament nu vă trebuie, pentru că găsiţi aici de toate.

Nici programare prealabilă nu trebuie; sunteţi bineveniţi oricând.

Cei mai împătimiţi dintre împătimiţi pot achiziţiona de aici cai din ambele rase, la preţuri decente.

Urmărește-ne pe Google News