Compania de Apă Buzău organizează o acțiune de ecologizare în Parcul Crâng, pe 31 mai

Compania de Apă S.A. Buzău va organiza, în data de 31 mai 2024, ora 09, o acțiune de ecologizare în parcul Crâng, din Municipul Buzău. Acțiunea se va desfășura în colaborare cu Primăria Municipiului Buzău și instituțiile subordonate acesteia.

Punctul de întâlnire este monumentul Obelisc, iar zona vizată pentru ecologizare este zona forajelor CAB – aleile din proximitatea acestora.
Prin această activitate, marcăm Ziua Mondială a Mediului Înconjurător – în fiecare an celebrată la data de 5 Iunie.

Acțiunea de ecologizare din parcul Crâng pune accentul pe importanța respectării mediului înconjurător și are ca scop conștientizarea cetățenilor cu privire la problemele pe care poluarea cu plastic le poate cauza. Activitățile cotidiene din zonele locuite pot avea impact negativ asupra mediului și a sănătății oamenilor.

Evenimentul este găzduit în fiecare an într-o țară diferită, cu activități axate pe o temă anume. În 2024, Ziua Mondială a Mediului Înconjurător va fi marcată prin conferințe și multiple acțiuni ce vor avea loc în Arabia Saudită. Tema din acest an pune accentul pe regenerarea terenurilor, pe deșertificare și pe rezistența la secetă.
„Indiferența” celor care au poluat Crângul va putea fi măsurată prin cantitatea de deșeuri preluate de angajații de la RER Buzău, la finalul acestei acțiuni.