Compania de Apă Buzău lansează concursul de desen „Apa pentru Pace!”

Ca și în anii precedenți, alegem să sărbătorim Ziua Mondială a Apei în centrul copiilor, a artei și a frumosului și am lansat un nou concurs de desen, chiar vineri, pe 22 martie, de Ziua Mondială a Apei!

”WATER FOR PEACE” este tema din acest an ce pune accentul pe importanța majoră a apei în lume, iar cu această ocazie Compania de Apă S.A. Buzău lansează Concursul de desen „Apa pentru Pace!” o temă sensibilă și provocatoare, precum acest lichid vital care stă la baza stabilității și prosperității lumii, și care, asemenea legăturilor dintre atomii săi, poate crea pace.

Concursul se adresează tuturor elevilor din instituțiile de învățământ aflate în județul Buzău, respectiv clasele I-XII. Desenele vor fi trimise pe adresa concursfoto.cabuzau@gmail.com, până la data de 24 mai.

Anul acesta vor fi patru categorii de premii ce constau în: tabletă grafică, ceas digital, încărcător wireless, trei perechi de căști Bluetooth, precum și multe alte surprize!

Calendarul concursului, precum și detalii suplimentare regăsiți pe site-ul nostru: https://www.cabuzau.ro/22-martie-ziua-mondiala-a-apei…/

Vă așteptăm cu drag, să ne înconjurați de culoare, frumos și artă!

REGULAMENT – Concurs de desen pentru elevi

Tema concursului este „Apa pentru Pace”, o temă sensibilă și provocatoare, precum acest lichid vital care stă la baza stabilității și prosperității lumii, și care, asemenea legăturilor dintre atomii săi, poate crea pacea

Obiectiv
Compania de Apă S.A. Buzău urmărește informarea și educarea publicului tânăr, pentru că noi, cu toții, avem un rol important de jucat. Prin bune practici, putem folosi apa mai responsabil, contribuind la protejarea mediului și a infrastucturii de apă, care este un bun al nostru, al tuturor.
Concursul de desen pentru elevi are ca obiectiv creșterea gradului de conștientizare și stimularea creativității privind acțiunile pe care le putem întreprinde pentru combaterea crizei de apă. De-a lungul timpului, au existat mai multe cazuri de cooperare decât conflicte legate de apă, dar mai sunt multe de făcut. Trebuie să acționăm pe baza faptului că apa nu este doar o resursă care trebuie folosită – este un drept al omului, de nelipsit fiecărui aspect al vieții.
Tema
Concursul constă în realizarea unor desene pe tema “Apa pentru Pace”, în baza prezentului regulament, lucrări ce vor fi trimise spre selecție și evaluare de către un juriu numit de organizatori.
Prin popularizarea temei propuse în concurs, precum și a lucrărilor ce vor fi înscrise, ne dorim să reflectăm rolul apei în viața noastră prin ochii copiilor și tinerilor, cei cărora le va reveni responsabilitatea viitoare a protejării mediului și a menținerii păcii în lume.
Cu toții trebuie să ne unim în jurul apei și să o folosim responsabil, punând bazele unui MÂINE STABIL ȘI PROSPER!

Participanți
Concursul se adresează tuturor elevilor din instituțiile de învățământ aflate în județul Buzău, respectiv clasele I-XII.

4. Desfășurare concurs
Lucrările vor fi trimise prin e-mail, pe adresa concursfoto.cabuzau@gmail.com, până la data de 24 mai, ora 23.59 (ora trimiterii e-mailului), în format electronic.
Desenele înscrise trebuie să fie fișier de tip .jpg/.jpeg sau .png.
Desenele vor fi fotografiate în întregime (sau scanate) și vor fi transmise pe adresa de mail concursfoto.cabuzau@gmail.com sau, dacă dimensiunea nu permite trimiterea lucrării pe mail, prin site-ul www.wetransfer.com
La expedierea lucrărilor, acestea vor fi însoțite OBLIGATORIU de un text în care se vor menționa următoarele:
titlul lucrării
numele și prenumele autorului
vârsta (împlinită la data trimiterii)
unitatea de învățământ
date de contact (număr de telefon, adresă de email)
Fiecare participant poate înscrie în concurs o singură lucrare.

4.1. Calendar
22 martie, vineri, Ziua Mondială a Apei – Lansare concurs;
23 martie – 24 mai – Înscriere lucrări;
27 mai – 31 mai – Jurizare;
31 mai – Desemnare câștigători;
iunie – Premiere câștigători.

4.2. Finalizare concurs
Concursul se va finaliza în data de 31.05.2024 prin acordarea premiilor către câștigători în baza unui proces verbal de predare primire, semnat de aceștia, în data de 3 iunie 2024 – data premierii.
Festivitatea de premiere se va organiza luni, 3 iunie 2024 la sediul Companiei de Apă S.A. Buzău, Strada Spiru Haret, nr. 6 Buzău.

Jurizare și anunțarea câștigătorilor
Toate creațiile artistice înscrise în concurs vor fi jurizate conform următoarelor criterii: încadrare în temă, compoziţie, cromatică, poveste.
Câştigătorii vor fi aleși de către un juriu format din reprezentanți ai Companiei de Apă Buzău.

Câştigătorii concursului vor fi anunţați:
prin comunicat de presă și publicare pe site www.cabuzau.ro;
pe pagina de Facebook Compania de Apă Buzău;
prin mesaj e-mail, pe adresa furnizată de concurenți în procesul de înscriere.

Premii
Premiile pentru acest concurs vor fi acordate după cum urmează:
Premiul 1- Tabletă grafică, bidon personalizat, pix, blocknotes
Premiul 2- Ceas digital, bidon personalizat, blocknotes
Premiul 3- Incărcător wirless, bidon personalizat, blocknotes
3 Mențiuni- 3 căști cu Bluetooth, bidon personalizat, blocknotes

Mențiuni
7.1 Potrivit legislației incidente în domeniu, drepturile de autor asupra materialelor prezentate se nasc în sarcina creatorului lor, participanții fiind direct răspunzători de autenticitatea lucrărilor puse în concurs. Prin simpla participare la concurs, autorul materialelor își dă consimțământul ca acestea să fie utilizate de către organizator, în mod liber (promovare, exploatare și distribuire), cu menționarea numelui autorului, cu titlu gratuit, fără a putea fi solicitate ulterior, de la organizator, eventuale pretenții materiale sau de altă natură.
7.2. Prin înscrierea la concurs, participanții sau tutorii legali ai acestora își dau implicit acordul cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, colectate de către organizator în vederea organizării, desfășurării și promovării concursului. Dacă lucrările transmise surprind alte persoane recognoscibile, participanții sunt obligați să transmită atașat și acordul acestora, cu privire la utilizarea materialelor foto care îi privesc.
7.3. Materialele supuse jurizării nu trebuie să aducă atingere bunelor moravuri, să incite la încălcarea ordinii publice, la discriminare de orice fel, ură sau violență împotriva umanității.
7.4 Prin înscrierea la concurs, participanții se obligă să respecte prevederile acestui regulament.
7.5 Organizatorii ȋși rezervă dreptul de a modifica sau schimba prezentul regulament, din motive întemeiate, urmând ca astfel de modificări să intre ȋn vigoare numai după anunțarea ȋn mod public, prin intermediul acelorași canale de comunicare prin care regulamentul a fost făcut public anterior.
7.6 Nu se admit contestații.

Contact
Pentru detalii sau întrebări, ne puteți contacta pe adresa de e-mail silvia.guilescu@cabuzau.ro.

 

Urmărește-ne pe Google News