Cod portocaliu în județul Buzău. O pană de curent și trafic îngreunat la Siriu, efectele viscolului și al ninsorii

Pe timpul nopții, un strat subțire de zăpadă s-a depus în zona de munte a județului Buzău, vizată de Codul Portocaliu. Efectele sunt nesemnificative, spun autoritățile: o pană de curent într-un sat din Gura Teghii și trafic mai dificil pe DN 10, între Siriu și limita cu judeţul Covasna.

Potrivit reprezentanților ISU Buzău, vântul care a suflat în rafale de peste 55 km/h, conform avertizării meteo, a produs o avarie în rețeaua de alimentare cu energie electrică a comunei Gura Teghii.

Astfel, de la ora 5.00 dimineața, este întrerupt curentul în satul Vadul Oii, unde locuiesc aproximativ 200 de persoane. Echipe de intervenție ale furnizorului de energie electrică se află în zonă pentru remedierea avariei.

Ninge și la această oră în zona de munte a județului, unde s-a depus un strat subțire de zăpadă umedă. Potrivit Infotrafic, se circulă în condiţii de iarnă pe DN 10 de la Siriu până la limita cu judeţul Covasna.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis avertizare meteorologică Cod Portocaliu pentru intervalul 27 noiembrie, ora 20.00 – 28 noiembrie, ora 16.00, privind intensificări ale vântului, ninsori însemnate cantitativ şi viscol puternic, sub a căror incidenţă se va regăsi şi zona montană a judeţului Buzău.

Mai exact, se aflĂ sub cod portocaliu comunele Siriu, Gura Teghii şi oraşul Nehoiu.

Având în vedere că Administraţia Naţională de Meteorologie a emis atenţionări de vreme rea pentru numeroase zone ale ţării, polițiștii îi sfătuiesc pe conducătorii auto ca, înainte de a pleca la drum, să se intereseze despre prognoza meteorologică şi starea drumurilor pe care urmează să se deplaseze, iar în timpul călătoriei să manifeste prudenţă sporită la volan şi să adapteze în permanenţă viteza la condiţiile meteo-rutiere.