CLM Buzău a aprobat cofinanțarea căminului de bătrâni de la Vintilă Vodă

Consiliul Local Buzău a aprobat în şediţa de vineri un proiect de hotărâre privitor la cofinanţarea serviciilor acordate persoanelor vârstnice din azilul Vintilă Vodă. Aici sunt internate mai multe persoane din municipiul Buzău, pentru care municipalitatea va acoperi o parte din cheltuielile de întreţinere şi îngrijire care le revin. Azilul trece printr-un colaps financiar şi va trebui să supravieţuiască până la anul, când va fi preluat de Consiliul Judeţean Buzău.

Un număr de 38 de bătrâni lipsiţi de aparţinători şi de mijloacele materiale necesare pentru a putea supravieţui, trăiesc în azilul de la Vintilă Vodă. Din păcate, primăria de aici nu mai dispune de fonduri suficiente pentru a susţine finanţarea serviciilor sociale şi a salariilor necesare pentru funcţionarea aşezământului.

Fără un ajutor financiar de urgenţă, asistaţii riscă să ajungă pe drumuri. Printre aceştia, se numără şi câţiva locuitori ai oraşului Buzău.

Primăria a hotărât să contribuie financiar la cheltuielile necesare pentru întreţinerea şi îngrijirea lor. Aleşii municipali au aprobat astăzi proiectul parteneriatului dintre Consiliul Local Municipal Buzău şi cel al comunei Vintilă Vodă privind cofinanţarea serviciilor sociale acordate acestor persoane vârstnice.

Începând de anul viitor, azilul din Vintilă Vodă va fi preluat de Consiliul Judeţean Buzău. Până atunci, orice bănuţ este binevenit pentru a ajuta la supravieţuirea acestui adăpost pentru cei 38 de oameni rămaşi în azil.