Clan de proxeneți din Buzău, destructurat în urma unei cooperări judiciare

Anchetă de amploare la Buzău, în urma a 13 percheziţii care au avut loc, miercuri, în judeţele Buzău și Prahova. Polițiștii au vizat locuinţele a 12 persoane bănuite de proxenetism și spălare de bani. Suspecții ar fi trimis tinere din România și Bulgaria pentru a se prostitua în câteva țări din Vest.

Din cercetări s-a stabilit că bănuiții s-ar fi constituit într-un grup structurat, cu scopul exploatării sexuale a mai multor tinere. Astfel, aceștia ar fi recrutat 18 tinere, dintre care 16 din România și două din Bulgaria.

Ulterior, tinerele ar fi practicat prostituția în folosul bănuiților pe teritoriul Spaniei, Germaniei, Elveției și în Marea Britanie.

”Membrii grupului ar fi avut sarcini distincte în activitatea infracțională, prestabilite, cu rol de a recruta, de a determina tinerele să practice prostituția, de a selecta zonele și locațiile în vederea practicării prostituției, de a transfera în România prin interpuși sumele de bani obținute ilicit, respectiv de a investi banii prin achiziții în țară”, se arată într-un comunicat de presă IPJ Buzău.

Din banii obținuți ilegal, persoanele cercetate pentru proxenetism și spălare de bani ar fi cumpărat bunuri imobile și autoturisme de lux. Prejudiciul total a fost estimat la 300.000 de euro.

Nouă dintre cele 12 persoane vizate de anchetă au fost audiate astăzi de către procurorii DIICOT.

În acest caz, polițiștii buzoieni și prahoveni de la Crimă Organziată au cooperat cu autorităţile poliţieneşti din Spania, Germania și Marea Britanie. Acțiunea a beneficiat și de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.