Clădirea Spitalulului de Urgență Buzău, consolidată și reabilitată termic cu bani europeni și de la bugetul județului

#image_title

Consiliul Județean Buzău a adoptat recent o hotărâre privind aprobarea documentației tehnico-economice a proiectului „Consolidarea și eficientizarea energetică a clădirilor corp C1 și C14 – Spitalul Județean de Urgență Buzău”.

Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău, a anunțat că proiectul a fost deja trimis în vederea aprobării finanțării în cadrul Programului Regional Sud-Est 2021-2027.

Valoarea totală a lucrărilor de reabilitare a clădirii Spitalului Județean este de 228,7 milioane lei, dintre care mai bine de jumătate sunt fonduri europene, restul cheltuielilor fiind asigurate din bugetul județului.

Durata de execuție este de 34 de luni iar lucrările sunt complexe. Se are în vedere consolidarea structurală și anveloparea termică a clădirii, înlocuirea completă a tâmplăriei exterioare, dar și a instalației electrice și sanitare, precum și dotarea cu sisteme eficiente de iluminat și climatizare.

 

Clădirea Spitalului Județean Buzău, de pe B-dul Stadionului, a fost inaugurată în 1973.

Tot miercuri, au fost trimise spre finanțare, cu bani europeni, alte trei proiecte ce vizează consolidarea și reabilitarea energetică a unor clădiri din județ: Centrul Militar, Serviciul Județean de Ambulanță, ambele din municipiul Buzău, dar și un corp de clădire de la Spitalul Pârscov, care, pe viitor, ar putea găzdui o secție exterioară a Spitalului Județean, pentru servicii de îngrijiri paliative.

Urmărește-ne pe Google News