Clădirea Prefecturii Buzău, reabilitată cu 4,35 milioane de euro

Începând din acest an, clădirea Prefecturii Buzău va fi intra în renovare. Au demarat deja procedurile pentru licitația de desemnare a constructorului. Este vorba despre un proiect finanțat din bugetul Planului Național de Redresare și Reziliență iar valoarea totală a investiției este 4,35 milioane de euro. Conform contractului, lucrările ar trebui să fie gata în iunie 2026.

Reabilitarea clădirii Prefecturii Buzău, veche de peste 50 ani, a intrat în linie dreaptă. În prezent, se lucrează la caietul de sarcini pentru licitația de desemnare a constructorului. Pentru reabilitarea sediului Prefecturii Buzău este prevăzută suma de peste 4,35 milioane de euro, iar proiectul prevede reabilitarea și modernizarea a două corpuri de clădire, cu o suprafață totală de 5.000 metri pătrati.

În cadrul proiectului, vor fi executate lucrări de reabilitare termică, dar și de montare a unor sisteme alternative de producere a energiei electrice. Conform contractului, lucrările ar trebui finalizate până la finalul lunii iunie 2026. Pe durata derulării lucrărilor, Angajații Prefecturii, dar și salariații instituțiilor care își au sediul în această clădire, trebuie să se mute în alte locații. Imobilul de pe strada Simila, care găzduiește, de anul trecut, Serviciul de Înmatriculări și Permise Auto, va găzdui, temporar, o parte dintre angajații prefecturii.

Clădirea Palatului Administrativ din municipiul Buzău, așa cum se numea inițial imobilul, a fost construită în perioada 1968-1970. În prezent, în afară de Prefectură, clădirea mai găzduiește alte 7 instituții publice deconcentrate.