CJ Buzău vrea să recupereze de la Uniunea Europeană milioanele de euro investite în sănătate

Consiliul Județean ar putea recupera banii investiți din fonduri proprii în infrastructura medicală, de la Uniunea Europeană. Este vorba despre milioane de euro, sume care ar urma să fie reinvestite tot în infrastructura medicală.

Dorința de a ridica standardele sistemului sanitar din județ determină conducerea Consiliului Județean să efectueze demersurile necesare pentru a recupera de la Uniunea Europeană banii pe care i-a investit, din fondurile proprii, în modernizări de unități spitalicești precum și în achiziționarea de aparaturi medicale moderne.

Sunt câteva milioane de euro din fonduri europene pe care, dacă le-ar recupera, Consiliul Județean le-ar investi tot în infrastructura medicală. ”Pe anumite investiții făcute în infrastructura medicală și în aparatură există posibilitatea de a ne recupera acești bani din fonduri europene. Este vorba de câteva milioane de euro și dacă acești bani se vor recupera ei nu vor avea altă destinație, ci vor fi cheltuiți tot în infrastructura de sănătate”, a declarat președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu.

Ultimele investiții majore realizate de Consiliul Județean cu fonduri proprii au fost cele făcute la Spitalul de la Pârscov și la noua Maternitate Buzău.