Circulația pe podul metalic de la Mărăcineni va fi restricţionată după 15 martie 2018

Încep lucrările de reabilitare a podului metalic de la Mărăcineni. Constructorul spune că va lucra și pe perioada nopții, surse de iluminat urmând să fie montate pe grinzile podului.

Detalii despre lucrări au fost oferite la conferința de presă în care prefectul Carmen Ichim a prezentat bilanțul activității în fruntea Instituției Prefectului din luna aprilie de când a fost învestită în funcție și până astăzi.

„Mi-am asumat niște puncte pe care am spus ca le voi urmări ca să se realizeze ceea ce am și făcut. Una dintre ele este problema podului de la Mărăcineni în care m-am implicat atât instituțional cât și personal iar astăzi sunt alături de noi specialiștii care vă vor da detalii cu privire la lucrările care se vor executa și cum vor decurge acestea”, a declarat Carmen Ichim, prefectul județului Buzău.

Lucrările la podul de la Mărăcineni vin cu restricţii ale traficului. Sensul de mers dinspre Râmnicu Sărat spre Buzău va fi închis pentru opt luni, perioada în care se fac reparaţiile.

Amănunte despre lucrările executate deja și despre când va fi închis podul de la Mărăcineni au fost oferite de către șeful Secției Drumuri Naționale Buzău, Leon Velicu.

„Premergător acestor lucrări secția de Drumuri Naționale a pregătit podul din aval astfel încât traficul să se desfășoare în condiții normale. S-au făcut asfaltările de rigoare inclusiv comuna Mărăcineni a făcut asfaltări pe partea ei de pod. Estimăm că din 15 martie 2018 se va închide circulația pe podul vechi și se va circula exclusiv pe cel din aval până la finalizare”, a declarat șeful Secției Drumuri Naționale Buzău.

Reprezentantul constructorului a dat asigurări că în acest an traficul nu va fi închis dar că acest lucru se ca întâmpla din primăvara anului 2018. Vor fi efectuate lucrări și pe perioada nopții, surse de iluminat urmând să fie montate pe grinzile podului.