Circ cu o tânără cheflie la o nuntă din Buzău: a furat mașina lăutarilor și a avariat-o într-un stâlp

O tânără din județul Prahova a fost protagonista unei întâmplări care avea să-i aducă numai necazuri. Femeia s-a ales cu dosar penal după ce s-a urcat băută la volanul unei mașini pe care a găsit-o pornită în fața unui restaurant din Buzău.

Prahoveanca în vârstă de 29 de ani a petrecut toată noaptea la o nuntă organizată la Buzău, în weekend. În zorii zilei de duminică, după ce petrecerea s-a terminat, tânăra ar fi căutat o mașină care să o ducă la hotelul unde era cazată.

Ea ar fi rugat pe cineva să îi cheme un taxi, însă nu a mai avut răbdare să aștepe. I-ar fi atras atenția o dubiță lăsată de lăutarii care se pregăteau să plece, în fața restaurantului, cu motorul pornit.

Prahoveanca a așteptat ca lăutarii să intre în salon după scule, s-a urcat la volan și a plecat spre hotel. Cum însă era sub influența alcoolului, șoferița nu a reușit să mențină direcția și a lovit dubița pe traseu. A ajuns în cele din urmă la hotel, a lăsat mașina în parcare și a urcat în cameră.

„Din cercetările efectuate de către poliţişti s-a stabilit că, în ziua de 14 ianuarie a.c., membrul unei formații muzicale a lăsat un autovehicul pornit și neasigurat în fața unui restaurant. Bănuita ar fi profitat de neglijența acestuia, ar fi sustras autovehiculul, pe care l-ar fi condus până la o unitate hotelieră, pe traseul parcurs fiind implicată şi într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale”, a transmis IPJ Buzău.

Tânăra a fost trezită din somn de polițiștii chemați de lăutarii care nu și-au mai găsit mașina.

„În urma investigațiilor, polițiștii au identificat-o și depistat-o pe tânără. Întrucat emana halenă alcoolica, a fost testată cu aparatul alcooltest, care a indicat valoarea de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat. Prahoveanca a fost condusă la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei”, a precizat IPJ Buzău.

Prahoveanca de 29 de ani s-a ales cu dosar penal pentru  furt în scop de folosinţă şi conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.