Ciolacu, atac la premier, la finalul dezbaterilor pe buget: „Tatăl meu, domnule Cîţu, avea o vorbă: După ce că eşti prost mai pui şi frână!”

Marcel Ciolacu a criticat marți de la tribuna Parlamentului, bugetul iniţiat de Guvern aducând acuzații la adresa premierului Florin Cîțu.

Supărarea liderului PSD vine după ce senatorii și deputații puterii au adoptat proiectul legii bugetului de stat pe 2021 în forma iniţiată de Guvern, nefiind adoptate și amendamente. „Aţi venit ca şi ieri cu aceeaşi placă. Când nu ai argumente, vii şi jigneşti şi încerci prin ţipete să acoperi de fapt acest buget al austerităţii. Tatăl meu, domnule Cîţu, Dumnezeu să-l ierte, când întâlnea personaje ca dumneavoastră avea o vorbă: «După ce că eşti prost mai pui şi frână».” a spus Marcel Ciolacu, pe finalul dezbaterii parlamemtare, pe buget.

Marcel Ciolacu a fost apostrofat de Ludovic Orban care i-a cerut ca dezbaterile să aibă loc într-u  cadru de civilizaţie şi respect”.

Marcel Ciolacu a replicat: „Păi da, e civilizaţie când faci hoţ pe cineva?”„Nu aţi vrea dumneavoastră, domnule Cîţu, să vorbiţi cu preşedintele organizaţiei PNL de la Iaşi să ne facă rost şi nouă de nişte tablă şi de nişte cherestea? Fost ministru în Guvernul domnului Orban. Nu aţi vrea dumneavoastră, domnule Cîţu, să vorbiţi cu domnul Orban să vorbească cu preşedintele orgfanizaţiei PNL de la Piatra Neamţ care a inventat o nouă infracţiune la nivel mare – cea de a vinde posturi cu sute de mii de euro în Guvernul Cîţu? Nu mai bine procedaţi ca domnul Barna – când se termină oamenii noi, după ce ai făcut 5 – 6 numiri în Guvern, să apelezi, să împrumuţi de la PSD”, a adăugat Marcel Ciolacu.

La finalul dezbaterilor pe buget, premierul Florin Cîţu a avut o scurtă alocuțiune de la tribuna plenului reunit:„Domnule preşedinte, nu mai este nimic de spus. A spus totul domnul Dîncu când a spus că PSD rămâne cu Ordonanţa 13 şi incompetenţii care sunt astăzi în Parlament. Sunteţi toţi aici, lângă domnul Dîncu”.

Plenul reunit al Parlamentului a adoptat marţi proiectul legii bugetului de stat pe 2021, în forma iniţiată de Guvern, fără amendamente.