Cine este turistul ucis la Vama Veche: mereu pe drumuri, nici la înmormântarea mamei nu a putut ajunge

Destinul a fost necruțător cu tânărul de 35 de ani ucis de un adolescent pe plaja de la Vama Veche. Orfan de tată, Gabriel Stănilă a stat mai mult prin București, apoi a fost plecat în Anglia. Cu doi ani în urmă a rămas și fără mamă iar la Glodeanu Siliștea mai avea doar o mătușă, cea care acum se va ocupa de înmormântare.

Gabriel Stănilă figurează ca având domiciliul la Glodeanu Siliștea, în județul Buzău. Este născut în oraşul Tecuci, judeţul Galaţi dar a locuit în București până în urmă cu trei ani când, împreună cu mama lui, s-a mutat la Glodeanu Siliștea, la mătușa și soțul acesteia, veniți și ei tot din capitală pentru a porni o afacere. Gabriel rămăsese fără tată în perioada de adolescență și era crescut doar de mamă.

Gabriel și-a petrecut foarte puțin timp în localitatea buzoiană, în ciuda faptului că mama sa era grav bolnavă. Din cauza afecțiunii incurabile, femeia care se mutase deja de aproape un an la Glodeanu Siliștea a decedat, în 2016. Mereu pe drumuri, Gabriel a lipsit de la înmormântarea mamei, fiind plecat în Anglia unde abia reușea să supraviețuiască. De atunci, tânărul nu le-a mai dat niciun semn de viață rudelor sale de la Buzău.

A fost un șoc pentru soții Stănilă când au aflat zilele trecute de la Poliție că turistul mort la Vama Veche este chiar nepotul lor. ”A venit poliția pentru a ne informa că Gabriel a fost găsit mort la Vama Veche. Nici nu știam că este în țară, pentru că îl știam plecat în Anglia, la muncă. El nu prea a stat aici și nici nu am ținut legătura”, ne-a declarat Victor Stănilă, unchiul tânărului ucis pe plajă.

Gabriel Stănilă a fost găsit decedat, sâmbătă dimineață, pe plaja din zona Amphora, din Vama Veche, iar primele bănuieli ale anchetatorilor ajunşi la faţa locului a fost de crimă. ”Nu știm nimic despre ce făcea el pe litoral, din ce trăia și mai ales de ce a fost omorât. Era un băiat liniștit, nu intra în scandaluri dar cine știe cum s-a ajuns la crimă. Acum noi o să ne ocupăm de înmormântarea lui, aici, în cimitirul din Glodeanu Siliștea”, ne-a declarat unchiul bărbatului.

Din primele cercetări, Gabriel Stănilă ar fi ajuns la mare pe 1 mai. Își făcuse câţiva amici şi, ca să nu mai dea banii pe cazare, dormea într-un autobuz abandonat la 50 de metri de plaja şi zona cu terase. Vineri seară, el ar fi invitat acolo patru adolescenţi de 17 ani ani, două fete şi doi băieţi, alături de care a consumat alcool.

În împrejurări încă neclare, între ei s-a pornit o ceartă care a degenerat. După ce au plecat de la autobuzul abandonat, cei patru adolescenţi s-au urcat într-un taxi, a povestit un martor. Tinerii au fost duşi la spital, unde le-au fost recoltate probe de sânge. Există suspiciune că au consumat substanțe interzise.

Două fete și doi băieți au fost audiați la sediul Poliției Mangalia, în cazul crimei de pe plaja din Vama Veche. Aceștia au fost depistați într-un tren, la Costinești.

Din investigațiile și cercetările efectuate de polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului criminalist, a reieșit faptul că persoana bănuită de săvârșirea infracțiunii de omor este un tânăr, de 17 ani, față de care Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța a emis ordonanță de reținere pe o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în CRAP al IPJ Constanța.

A doua zi, Andrei Răzvan Zaharia, suspectul în cazul crimei de la Vama Veche, a fost reținut și ulterior arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, fiind acuzat de săvârșirea infracțiunii de omor. Răzvan Andrei Zaharia se afla sub control judiciar într-un alt dosar instrumentat de procurorii DIICOT, fiind acuzat de trafic de droguri.