Cine este afaceristul turc declarat decedat din cauza COVID-19. Deținea în Buzău o brutărie și o moară

Trei decese din cauza infecției cu coronavirus au fost raportate de autoritățile buzoiene. Este vorba despre o pacientă de 59 de ani și doi bărbați, unul dintre ei de origine turcă. Acesta din urmă era administratorul unei brutării din Buzău.

Pe 1 octombrie, Ekber Merkit, în vârstă de 58 de ani, a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Buzău acuzând probleme respiratorii.

După confirmarea cu SARS-CoV-2, acesta a fost transferat la Spitalul Județean Ilfov, în sectia de ATI, unde a murit. Pacientul avea diabet zaharat, hipertensiune arterială și obezitate.

Ekber administra împreună cu fratele său o afacere în domeniul panificației. Societatea fraților Merkit a donat spitalului Județean Buzău, la începutul pandemiei, suma de 40.000 de euro pentru achiziționarea unui aparat de respirat.

Celălalt bărbat declarat decedat în urma infectării cu SARS-CoV-2, în vârstă 88 de ani, s-a prezentat la Spitalul Județean de Urgență Buzau cu probleme neurologice.

El a fost diagnosticat cu COVID-19, iar ulterior a decedat.
Bărbatul suferea de fibrilație atrială, hipertensiune arterială și insuficiență renală cronică.

Potrivit DSP Buzău, tot din cauza coronavirusului a mai murit o femeie de 59 de ani. S-a prezentat la Spitalul Județean de Urgență Buzău cu probleme respiratorii iar ulterior a fost confirmată cu SARS-CoV- 2.

Transferată inițial în Secția de Pnenumologie, ea a fost internată în Sectia de ATI a Spitalului Municipal Oradea, unde a și decedat. Femeia suferea de obezitate morbidă și diabet zaharat.